Bidden voor elkaar is een wezenlijk onderdeel van de New Wine Zomerconferentie. Bidden kan overal, dat doen we ook, bijvoorbeeld tijdens de samenkomsten en seminars. Daarnaast is het mogelijk de speciale Ministrytent op te zoeken op het terrein.

Ministry is, naast lofprijzing en onderwijs, één van de hoofdkenmerken van New Wine. Het is een gebedsmodel waarbij twee personen bidden voor een derde persoon, in de kracht van de Heilige Geest. Jezus kwam om het Koninkrijk van God te verkondigen met woord en daad (Matteus 9:35) en Hij gaf zijn discipelen de opdracht hetzelfde te doen (Matteus 10:7 en 8). Ook in Handelingen lezen we hoe de discipelen deze opdracht serieus namen en hoe zij door de kracht van de Heilige Geest het Koninkrijk in woord en daad hebben verkondigd (Handelingen 5:12-16).

Die opdracht geldt nog steeds voor ieder die vandaag Jezus wil volgen. Ook wij mogen instrumenten zijn van Gods liefde en vergeving. Wie wel eens heeft ervaren wat een ‘simpel gebed’ bij iemand kan losmaken of heel maken, weet hoeveel zegen er van het ministrygebed kan uitgaan. 

Je wordt van harte uitgenodigd om voor je te laten bidden!

Vragen? Opmerkingen? Voor volwassenen is Christine Heeringa (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) aanspreekpersoon wat betreft ministry.

Wanneer wordt tijdens de conferentie ministry aangeboden?

Het meest gebruikte moment wanneer ministry wordt aangeboden is aan het einde van de avondbijeenkomsten. Er zal meestal een nadrukkelijke uitnodiging zijn vanaf het podium. Ook na sommige seminars is de gelegenheid om ministry te ontvangen.  Ook kun je altijd op een willekeurig moment aan een ministryteamlid vragen of hij/zij met je wil bidden. De teamleden zijn herkenbaar aan hun badge. Ze hebben een speciale training gevolgd en willen graag op een zorgvuldige manier met en voor jou bidden.

Behalve in het volwassenenprogramma is er ook in de andere programma’s gelegenheid tot het ontvangen van persoonlijk gebed. Zo is er bij de kinderprogramma’s voor de kinderen gelegenheid voor zich te laten bidden, in het NEXT-programma voor de tieners en ook bij Generation wordt ministry aangeboden.

Ministrytent

Mocht je ’s avonds of tijdens de seminars niet in de gelegenheid zijn om gebed te vragen, dan is er in de ministrytent gelegenheid om voor je te laten bidden. Zondag, maandag, woensdag en donderdag kun je hiervoor van 11.00 tot 17.00 uur terecht bij het team in de ministrytent.

 

 

 

Naar boven