Wat kun je dit jaar verwachten tijdens de ochtend- en avondvieringen? We zetten het even voor je op een rij.

Het thema van de New Wine Zomerconferentie 2017 is: 'God in ons midden'. Hij is de levende Heer die spreekt, redt, vernieuwt, geneest en bevrijdt! Daarbij wil Hij ons - zijn lichaam op aarde - volop inschakelen. Jezus zendt ons uit om zijn Koninkrijk te verkondigen en te laten zien - we mogen zijn woorden spreken en zijn werken doen, in de kracht van de Heilige Geest. Daarom willen we ons steeds uitstrekken naar vervulling met de Geest, en naar de beloofde kracht, werkingen en genadegaven.

Proeven en watertanden
De Zuid-Afrikaanse theoloog Derek Morphew is de hoofdspreker dit jaar. Je kent hem misschien van zijn klassieker De grote doorbraak - Ontdek het Koninkrijk! In dit boek zet hij niet alleen de theologie van het Koninkrijk uiteen, maar laat hij ook zien wat dit vervolgens betekent voor het leven van de christelijke kerk:

“De wereldbeschouwing van het Koninkrijk doet ons voortdurend openstaan voor tekenen en wonderen en overweldigend ingrijpen van God. Tegelijk geeft het ons geduld als dingen nog uitblijven. Iedere belofte van God (…) is gekleurd door het mysterie van het Koninkrijk: het wordt steeds uitgesteld door God en is toch vlak om de hoek. We leven proevend, maar ook nog watertandend”

Derek is een gedegen theoloog, decaan van het Vineyard Institute en een bevlogen spreker "met betoon van Geest en kracht" (1 Korintiërs 2: 1-5). In 2006 was hij ook onze hoofdspreker. Als je er toen bij was, zul je je vast herinneren dat hij veel tijd inruimt voor ministry. Velen werden krachtig aangeraakt door Gods Geest en we zagen tekenen van genezing en herstel.

Ochtenddiensten: Bijbels onderwijs en bediening
In de ochtenddiensten ligt Derek nadruk op bijbels onderwijs. Hij gaat 'back to the basics' met ons. Hij zal spreken over de komst van het Koninkrijk, de uitstorting van de Heilige Geest en wat het betekent om als kerk te leven van "de krachten van de komende eeuw" (Hebreeën 6:5). Hoe kunnen wij een "profetische gemeenschap" zijn, die midden in deze wereld getuigt van Gods nieuwe wereld?

Avonddiensten: Praktisch onderwijs
In de avonddiensten ligt de nadruk dit jaar op praktisch onderwijs. Hoe kunnen de dingen die Derek noemt (Gods aanwezigheid ervaren; zijn stem verstaan; getuigen in de kracht van de Geest; de bediening van genezing) een plek krijgen in ons eigen geloofsleven, en in ons gemeenteleven? Hoe kunnen we ons hierin oefenen? De avondsprekers zijn onder meer Wilkin van de Kamp (VrijZijn), Menno Helmus (Vineyard Benelux), Maher Hajj (Youth for Christ Libanon) en Jan-Maarten Goedhart (voorzitter New Wine Nederland).

Hieronder vind je het (smartphone-vriendelijke!) totale programma voor volwassenen voor de New Wine Zomerconferentie. 

Naar boven