"De plaatselijke kerk is de hoop van de wereld en haar toekomst ligt in de handen van haar leiders." (Bill Hybels)

Tijdens de Zomerconferentie 2017 willen we extra aandacht besteden aan het toerusten, bemoedigen en inspireren van mensen die leiding geven in de kerk, zoals predikanten, kerkenraadsleden, jeugdleiders, aanbiddingsleiders.

Kerkleiders staan in het hart van onze beweging. Ook op deze conferentie geven we hen een speciaal plekje. De Leaderslounge is een tent waar ontmoeting, inspiratie en gebed voor en door kerkleiders centraal staan. Ben je predikant of voorganger, wandel dan gerust (en regelmatig) binnen voor een lekkere kop koffie, een inspirerend gesprek, een workshop of een verfrissend gebed. 

Neem een collega mee
Misschien ken je een collega kerkleider die je graag wilt laten kennismaken met New Wine. Op jouw uitnodiging mag die collega gratis een dag komen. Kijk hier hoe je die collega kunt aanmelden.

Startbijeenkomst kerkleiders
Op zondagochtend om 10.45 (direct na de ochtendsamenkomst) willen we je graag ontmoeten en vertellen wat we voor jou als predikant of kerkleider in de Leaderslounge te bieden hebben. We houden het kort zodat je daarna met je kerk of vrienden/familie koffie kunt drinken.

Leaderslounge Lunch
Elke dag start om 12.30 de Leaderslounge Lunch: een uitstekend moment om andere kerkleiders te ontmoeten en kennis te maken met de leiders van New Wine. Omdat we er zeker van willen zijn dat we voor iedereen een plekje (en voldoende eten) hebben, vragen we je om je vooraf aan te melden in de Leaderslounge. Je mag zo vaak aanschuiven als je wilt (let op: op dinsdag en vrijdag is er geen Leaderslounge Lunch).

Leiderschapshuddle
Als predikant of kerkleider ben je gewend om mensen voor te gaan en hen te stimuleren in hun omgang met God. Maar hoe zorg je daarin voor jezelf? Wie stimuleert jou en zorgt er voor jou? Waar kan jij je vragen en worstelingen delen? De leiderschapshuddle is een manier om deze ‘zelfzorg’ te organiseren. Kijk voor meer informatie en aanmelding hier.

Verhalen uit de praktijk
Wat kan de visie van New Wine uitwerken in een ‘gewone’ Nederlandse kerkelijke gemeente? Boeiend om daar praktijkervaringen van te horen. Geen gelikte successtory’s, maar verhalen die iets delen van hoop en verwachting, van vallen, opstaan en doorgaan. In de stille avonduren delen telkens twee kerkelijke leiders, met hun eventuele partner, welke uitwerking het gedachtegoed van New Wine op hun gemeente heeft gehad. Na de verhalen is er ruimte voor gesprek en gebed.

In gesprek met sprekers
De kans is groot dat je naar aanleiding van een seminar of samenkomst zou willen doorpraten met een spreker. Misschien heb je theologische vragen of wil je concreter horen hoe je de dingen die je hoorde in je eigen context kunt toepassen. Die gelegenheid is er nu. Op maandag kun je om 16u in gesprek met Karl Martin over kerkelijk leiderschap en conflicten, op woensdag kun je om 11.15 in gesprek met Johannes Reimer naar aanleiding van zijn verhaal op dinsdagavond, op donderdagmiddag kun je tenslotte om 16u met Ronald Westerbeek en Ruben van de Belt doorpraten over de theologie van het koninkrijk.

Naast deze vooraf georganiseerde gesprekken, zullen we mogelijk ook spontane sessies arrangeren. Houd hiervoor de aankondigingen in de gaten.

Gebed en geestelijke oefening
Op maandag- en woensdagavond ben je van harte welkom om samen met andere leiders stil te worden en mee te doen aan 2 geestelijke oefeningen. Deze meditatieve oefeningen willen je helpen om stil te staan bij jouw persoonlijke leven met de God. Je werkt voor Hem, maar dat zegt lang niet alles over je verhouding tot Hem. We zien ernaar uit om naast voeding voor je hoofd ook ons hart te laten verkwikken met Gods Goedheid. Ook deze avonden is er gelegenheid (persoonlijk) gebed te ontvangen.

Ook op andere momenten is er (veel) gelegenheid om voor en met je te laten bidden. Je kunt daarvoor spontaan binnenlopen of een tijdstip afspreken.

 

 

Naar boven