Bidden voor elkaar is een wezenlijk onderdeel van de New Wine Zomerconferentie. Bidden kan overal, dat doen we ook, bijvoorbeeld tijdens de samenkomsten en seminars. Daarnaast is het mogelijk de speciale Ministrytent op te zoeken op het terrein. Je kunt ook een afspraak maken voor prophetic ministry.

 

ministry

Gebedsministry

Gebedsministry is, naast lofprijzing en onderwijs, één van de hoofdkenmerken van New Wine. Het is een gebedsmodel waarbij twee personen bidden voor een derde persoon, in de kracht van de Heilige Geest. Jezus kwam om het Koninkrijk van God te verkondigen met woord en daad (Mattheus 9:35) en Hij gaf zijn discipelen de opdracht hetzelfde te doen (Mattheus 10:7 en 8). Ook in Handelingen lezen we hoe de discipelen deze opdracht serieus namen en hoe zij door de kracht van de Heilige Geest het Koninkrijk in woord en daad hebben verkondigd (Handelingen 5:12-16).

Die opdracht geldt nog steeds voor ieder die vandaag Jezus wil volgen. Ook wij mogen instrumenten zijn van Gods liefde en vergeving. Wie wel eens heeft ervaren wat een ‘simpel gebed’ bij iemand kan losmaken of heel maken, weet hoeveel zegen er van het ministrygebed kan uitgaan.

Je wordt van harte uitgenodigd om voor je te laten bidden!

Wanneer wordt tijdens de conferentie gebedsministry aangeboden?

Het meest gebruikte moment waarin gebedsministry wordt aangeboden is aan het einde van de avondbijeenkomsten. Er zal meestal een nadrukkelijke uitnodiging zijn vanaf het podium. Ook kun je altijd op een willekeurig moment aan een ministryteamlid vragen of hij/zij met je wil bidden. De teamleden zijn herkenbaar aan hun badge. Ze hebben een speciale training gevolgd en willen graag op een zorgvuldige manier met en voor jou bidden.

Behalve in het volwassenenprogramma is er ook in de andere programma’s gelegenheid tot het ontvangen van persoonlijk gebed. Zo is er bij de verschillende kinderprogramma’s voor de kinderen gelegenheid voor zich te laten bidden, in het NEXT-programma voor de tieners en ook bij Generation wordt gebedsministry aangeboden.

Ministrytent

Mocht je ’s avonds niet in de gelegenheid zijn om gebed te vragen, dan is er in de ministrytent ruimte en tijd om voor je te laten bidden. Zondag, maandag, woensdag en donderdag kun je hiervoor van 11.00 tot 16.30 uur terecht bij het team in de ministrytent.

Prophetic Ministry

Tijdens de New Wine Zomerconferentie bieden we gebed en profetie aan voor jou (of je team) via ‘prophetic ministry’. Samen met twee of drie mensen uit het prophetic ministryteam luister je naar wat er in Gods Vaderhart is voor jou en wat Hij wil delen.

De gave van profetie is bedoeld voor opbouw, troost en bemoediging (1 Korintiërs 14:3). Hierdoor word je bevestigd in wie je bent in Christus en ontvang je bemoediging voor de weg die je mag gaan. ‘We vragen dat u Gods wil ten volle mag leren kennen door de wijsheid en het inzicht die zijn Geest u schenkt.’ (Kolossenzen 1:9)

Prophetic ministry is geen toekomst voorspellen. Het is luisteren naar God, zoals dat in elke vorm van gebedsministry centraal staat. Bij prophetic ministry ontbreekt een specifieke gebedsvraag van degene die komt en ligt het accent op het alleen naar God luisteren. We zoeken geen nieuwe openbaringen van God, want hij heeft volmaakt gesproken in Jezus Christus en in Zijn Woord. Maar we zoeken de leiding van de heilige Geest in de toepassing van Zijn Woord en beloften in de noden en omstandigheden van mensen.

Het kan zijn dat je met een specifieke vraag komt waarop je antwoord zoekt van God. We gaan echter geen pasklare antwoorden garanderen en ook niet zeggen wat je moet doen. Het enige wat wij doen is luisteren naar Zijn stem en afstemmen op wat de Heilige Geest bekend maakt vanuit het hart van de Vader (Johannes 10:27). We zoeken Zijn perspectief en dat betekent vaak dat Hij laat zien wat er op dit moment belangrijk is over hoe je naar Hem mag kijken en vandaaruit naar jou, wat er in jou leeft en waar je mee te maken hebt. Soms weet je direct waar dat over gaat, soms heeft het meer tijd nodig om te landen.

Prophetic ministry wordt verzorgd door mensen die getraind zijn in de gave van profetie en bereid zijn verantwoording af te leggen aan hun lokale gemeente en aan de organisatie van New Wine. Profetie is een van de gaven waarvan Paulus aanspoort om vooral naar te streven (1 Korintiërs 14:1). Het is ons verlangen om je kennis te laten maken met deze gave op een manier die veilig en toegankelijk is.

Voor prophetic ministry kun je je inschrijven bij het Servicepunt. We nemen ongeveer een kwartiertje de tijd per persoon. Er zijn maar een beperkt aantal afspraak-mogelijkheden, dus meld je op tijd aan.

Prophetic ministry wordt aangeboden van 13.00-17.00 uur op zondag en van 11.00-17.00 op maandag, woensdag en donderdag.

Vragen? Opmerkingen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is aanspreekpersoon wat betreft alle vormen van ministry.

 

 

Naar boven