Ministry is een gebedsmodel waarbij twee personen bidden voor een derde persoon. Het woord 'ministry' betekent letterlijk 'bediening'. Meedoen in het ministry-team tijdens de Zomerconferentie is een geweldige ervaring. Aan de ene kant kun je genieten van alle mooie dingen die de conferentie te bieden heeft en tegelijkertijd mag je door ministry uitdelen wat je hebt ontvangen.

Tijdens de conferentie zijn er verschillende ministryteams actief:

 • Bij de volwassenen tijdens het avondprogramma, bij Ministry Overdag (in de Ministrytent). Het kan zijn dat er ook mensen worden gevraagd voor tijdens een seminar.
 • Bij Generation (17- ca. 25 jaar) tijdens het avondprogramma en tijdens sommige seminars
 • Bij Next (12-17 jaar) tijdens het avondprogramma en tijdens sommige seminars
 • Bij de kinderen (4-12 jaar) in alle kindertenten tijdens het ochtendprogramma

Wat wordt er van je verwacht?

Ministry voor volwassenen
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met ministry tijdens de avondbijeenkomsten en enkele keren overdag: in de Ministrytent of op enkele andere momenten. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ministry voor Generation (17-ca. 25 jaar)
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met ministry tijdens de avondbijeenkomsten. Meer informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ministry voor Next (12-17 jaar)
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met ministry tijdens de avondbijeenkomsten. Ook als je ‘wat ouder’ bent, kun je je opgeven. Jongeren vinden het soms juist prettig dat volwassenen voor hen bidden. 
Meer informatie: Gijs Pols

Ministry voor kinderen (alle leeftijdsgroepen)
Als kids ministry-teamlid ben je in principe beschikbaar op zondag tot en met vrijdag (8.30-11.30 uur) en doe je als ondersteuner mee met het ochtendprogramma van een kindertent. Je staat bij de gebedstafel en bent beschikbaar voor gebed met en voor de kinderen. Hiervoor zijn aparte momenten, maar de kinderen kunnen ook tussendoor naar je toe komen. Het gaat om kinderen van 3 t/m 11 jaar. Bij de oudste kinderen ben je ook een avond beschikbaar. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat kost het?
Ministry-teamleden zijn geen medewerkers in formele zin volgens de definitie 'minimaal 4 uur per dag werken'. Daarom geldt er voor hen geen korting op de toegangsprijs, want ze kunnen in principe alle programma-onderdelen bijwonen. Wel is het mogelijk voor € 80,00 per persoon gebruik te maken van de cateringfaciliteiten. Informatie daarover ontvang je nadat je door ons als teamlid bent ingeschreven.

Wie kunnen zich als ministry-teamlid opgeven?

Je kunt je opgeven als je:

 • het verlangen hebt God te dienen door ministry
 • een ministry-training hebt gevolgd
 • enige ervaring hebt met ministry
 • hart hebt voor de doelgroep met wie je mag bidden (Kids, Youth, Generation, volwassenen)
 • een referentie kunt opgeven van een predikant/voorganger/ouderling (tenzij je bij ons al bekend bent)
 • de Inspiratiedag medio juni bijwoont

En, natuurlijk, zin hebt in een week zomerconferentie en daarvan wilt genieten!

Wat moet je doen?

Als je mee wilt doen, doe dan het volgende:

Geef je gewoon op als deelnemer voor de zomerconferentie. Je moet je niet als medewerker opgeven!

Geef je vervolgens apart op als ministry-teamlid door een e-mail te sturen aan een van onderstaande personen:

 • Voor ministry voor kinderen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Voor ministry bij Generation opgave voorlopig via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Voor ministry bij Next bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Voor ministry voor volwassenen bij Netty Hartman

Algemene informatie en vragen over ministry? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (mobiel 06-15290686, alleen 's avonds)

Teamleiding van de ministry is in handen van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zien uit naar je aanmelding!


Kernteam Ministry New Wine Zomerconferentie 2018

Marianne de Groot
Christine Heeringa
Esther Hendriksen
Annefloor Huizenga
Gijs Pols
Hans Delhaas

 

Naar boven