Ministry is een gebedsmodel waarbij twee personen bidden voor een derde persoon. Het woord 'ministry' betekent letterlijk 'bediening'. Meedoen in het ministry-team tijdens de Zomerconferentie is een geweldige ervaring. Aan de ene kant kun je genieten van alle mooie dingen die de conferentie te bieden heeft en tegelijkertijd mag je door ministry uitdelen wat je hebt ontvangen.

Tijdens de conferentie zijn er verschillende ministryteams actief:

 • Bij de volwassenen
 • Bij Generation (17- ca. 25 jaar)
 • Bij Next (12-17 jaar) 
 • Bij de kinderen (4-12 jaar) 

Wat wordt er van je verwacht?

Ministry voor volwassenen
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met ministry tijdens de avondbijeenkomsten en enkele keren overdag: in de Ministrytent of op enkele andere momenten. Een andere mogelijkheid is dat je dagelijks een periode in de Ministrytent beschikbaar bent. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ministry voor Generation (17-ca. 25 jaar)
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met ministry tijdens de avondbijeenkomsten en enkele keren overdag: in de Ministrytent of op enkele andere momenten.  Meer informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ministry voor Next (12-17 jaar)
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met ministry tijdens de avondbijeenkomsten en overdag na seminars. Ook als je ‘wat ouder’ bent, kun je je opgeven. Jongeren vinden het soms juist prettig dat volwassenen voor hen bidden. 
Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ministry voor kinderen (alle leeftijdsgroepen)
Als kids ministry-teamlid ben je in principe beschikbaar op zondag tot en met vrijdag (8.30-11.30 uur) en doe je als ondersteuner mee met het ochtendprogramma van een kindertent. Je staat bij de gebedstafel en bent beschikbaar voor gebed met en voor de kinderen. Hiervoor zijn aparte momenten, maar de kinderen kunnen ook tussendoor naar je toe komen. Je bent ook een enkele avond beschikbaar. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat kost het?
Ministry-teamleden zijn geen medewerkers in formele zin volgens de definitie 'minimaal 4 uur per dag werken'. Daarom geldt er voor hen geen korting op de toegangsprijs, want ze kunnen in principe alle programma-onderdelen bijwonen. Wel is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van de cateringfaciliteiten, dat kun je opgeven tijdens het aanmelden bij True Tickets. Uitzondering zijn de kids-ministryteamleden, onder bepaalde voorwaarden. Als je twee dagdelen per dag beschikbaar wil zijn voor kidsministry en/of het kidsteam, kom je als medewerker in aanmerking. Als je alleen wilt bidden, ben je gewoon ministryteamlid zoals hierboven beschreven.

Wie kunnen zich als ministry-teamlid opgeven?

Je kunt je opgeven als je:

 • het verlangen hebt God te dienen door ministry
 • een ministry-training hebt gevolgd
 • enige ervaring hebt met ministry
 • hart hebt voor de doelgroep met wie je mag bidden (Kids, Next, Generation, volwassenen)
 • een referentie kunt opgeven van een predikant/voorganger/ouderling (tenzij je bij ons al bekend bent)
 • het ministry event (16-18 mei) bijwoont, liefst helemaal, graag de zaterdag

En, natuurlijk, zin hebt in een week zomerconferentie en daarvan wilt genieten!

Wat moet je doen?

Als je mee wilt doen, onderneem dan de twee volgende acties:

 1. Geef je op als medewerker Ministryteam tijdens de Zomerconferentie via onze samenwerkingspartner TrueTickets
 2. Geef je vervolgens apart op als ministry-teamlid door een e-mail te sturen aan een van onderstaande personen:
  • Voor ministry voor kinderen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor ministry bij Next bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor ministry bij Generation opgave bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor ministry voor volwassenen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Teamleiding van de ministry is in handen van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Neem voor algemene informatie en vragen met haar contact op. 

Wij zien uit naar je aanmelding!


Kernteam Ministry New Wine Zomerconferentie 2019

Esther Hendriksen
Gijs Pols
Annefloor Huizenga
Christine Heeringa 
Pim Vrijmoeth

Marianne de Groot

Naar boven