Alexander Venter

De hoofdspreker is dit jaar Alexander Venter (66). Hij is een Zuid-Afrikaanse theoloog en voorganger in een Vineyardgemeente. Hij schreef de boeken Doing Church, Doing Healing, en Doing Spirituality. In dit laatste boek beschrijft Alexander de weg die we stap voor stap mogen gaan in het vormen van ons karakter naar het beeld van Christus. Discipel-zijn van Jezus betekent namelijk meer dan bekering alleen. Het betekent een levenslang leerproces waarin we Jezus op de voet volgen. Alexander maakt dit concreet vanuit het onderwijs van Jezus (over de komst van het Koninkrijk), het onderwijs van Paulus (over de kracht en hoe de Geest in ons woont) en de geschiedenis van christelijke spiritualiteit (geestelijke disciplines/oefeningen). Alexander is getrouwd met Gill en woont in Johannesburg. Samen hebben ze twee volwassen kinderen, Zander en Misha-Joy.

Categorie:
De Zuid-Afrikaanse theoloog en voorganger Alexander Venter (66) is dit jaar onze hoofdspreker.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten:

Programma

Gezamenlijk gebed dat nooit saai is

Een gebedsbijeenkomst in jouw kerk – dezelfde mensen, dezelfde toon, hetzelfde lijstje…Ik ben er een beetje klaar mee. Zou het anders kunnen?
Ontdek hoe je een gebedsbijeenkomst leidt, waarin mensen ruimte krijgen om God te ontmoeten en voorbeden te doen op de manier die bij hun past. Want laten wij

Lees verder »
Programma

De kracht van rust – Deel 1: Stilte en afzondering

Hoe ‘stil’ is jouw stille tijd? Kom jij nog tot stilte en afzondering? Ik zal zelf vertellen hoe stilte en afzondering mij helpt om God te ontmoeten en hoe ik hierin geconfronteerd word.
Jonathan van der Plas is enthousiast, dol op mensen, verdieping en avontuur. Hij rond deze zomer zijn studie

Lees verder »
Sprekers

Bart Visser

Bart Visser is geen onbekende bij New Wine. Bart spreekt in de dienst op donderdagavond en houdt een inleiding op het thema: ‘Leven in Jezus’.

Lees verder »