‘De goede Helper’: kinderboek over hoe de Heilige Geest werkt

Hoe laat je kinderen op een speelse manier kennismaken met het werk van de Heilige Geest? Sanne Lingstuyl schreef er het boek ‘De goede Helper’ over. ‘Ik houd van God en mijn hart gaat uit naar kinderen.’

Sanne is getrouwd met Martin, samen zijn ze ouders van een zoon en een dochter. ‘In 2007 studeerde ik af als hbo-theoloog aan de Christelijke Hogeschool Ede. Daarna heb ik in de vrouwenopvang gewerkt bij het Leger des Heils & Scharlaken Koord als weerbaarheidstrainer’, vertelt ze. ‘Daarna was ik geestelijk verzorger voor kinderen op een schippersinternaat. Ik houd van God en mijn hart gaat uit naar kinderen.’

Hoe kwam je op het idee om een boek over de Heilige Geest te schrijven voor kinderen?

‘De liefde voor kinderen, mijn ervaringen als weerbaarheidstrainer en de liefde voor de Heilige Geest bracht alles samen. Het verlangen om een boek te schrijven had ik al langer. Toen ik positieve feedback op mijn plan kreeg van uitgeverij Buijten & Schipperheijn, ben ik gaan schrijven. In samenspraak met mijn redacteur werd het plan gepolijst en werd het boek “De goede Helper” geboren.’

‘Het schrijfproces kende zijn uitdagingen, midden in de lockdown met de kinderen thuis, maar ik heb het als bemoedigend ervaren. Ik zat dan om zes uur ’s morgens achter mijn bureau om te schrijven, en ‘s avonds maakte ik af waar ik ‘s morgens aan begonnen was. Het was een bijzonder proces in een bijzondere tijd.’

Wat bied je met dit boek vooral aan?

‘Ik hoop dat kinderen van 5 tot en met 10 jaar de dilemma’s en de ervaringen van Tom en Eva herkennen. Dat zij uit de verhalen de Heilige Geest leren kennen als een Persoon, en dat ze zien hoe ze Hem kunnen ervaren in hun dagelijks leven. Voor mij was de Heilige Geest heel lang onbekend. Ik kende het begrip, maar wist niet goed wat ik me bij ‘geest’ moest voorstellen. God als Vader en Jezus als Zoon van Hem zijn makkelijker te begrijpen. Met deze verhalen heb ik geprobeerd om de Heilige Geest tastbaarder te maken, zodat kinderen zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is. En dat Hij, de Heilige Geest je heel veel kracht kan geven. Dat Hij God is, maar dat Hij ook in je woont, is zo bijzonder.’
Ze vervolgt: ‘Ik miste een boodschap over wie de Heilige Geest voor je kan zijn als het gaat om weerbaar worden. En daar ligt mijn diepste motivatie. Ik geloof dat de Heilige Geest nog veel meer voor ons kan doen als het gaat om weerbaar en veerkrachtig te zijn. Ongeacht uit welke kerkstroming je ook komt. Mijn verlangen is om het praten en denken over de Heilige Geest minder ingewikkeld te maken.

Hoe zijn de reacties tot op heden?

‘Doordat het zo laagdrempelig geschreven is, bereikt het veel mensen. Het is al besteld door mensen uit de gereformeerde gemeenten, en ook uit pinkstergemeenten. Maar ook door kerkverlaters en twijfelaars.’

Bij New Wine vinden we het werk van de Heilige Geest ook erg belangrijk. Wat is je link met New Wine?

‘We hebben in Houten gewoond. Mijn man Martin was in die tijd jongerenwerker in De Lichtboog. Daar leerde ik het gedachtegoed kennen van New Wine en heb ik ministry cursussen gevolgd. Ik leerde de Heilige Geest in die tijd op een persoonlijke manier kennen. Op een rustige manier, zoals ik die niet kende. Ook de seminars en lezingen tijdens de New Wine Zomerconferenties zijn vormend geweest voor mijn beeld van Heilige Geest.’

De goede Helper is te koop via de webshop van New Wine

Categorie: , , ,
Hoe laat je kinderen op een speelse manier kennismaken met het werk van de Heilige Geest? Sanne Lingstuyl schreef er het boek ‘De goede Helper’ over. ‘Ik houd van God en mijn hart gaat uit naar kinderen.’

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten:

Algemeen

Praktische zaken Zomerconferentie

Zaterdagavond 20 juli om 19.00 uur start de conferentie officieel. Vanwege beperkte aankomstmogelijkheden proberen we het aanrijden door deelnemers te spreiden over de dag. Uiterlijk vrijdag 12 juli ontvangen alle deelnemers hun E-tickets met daarop een tijdsblok van aankomst vermeld. Bij deze mail is een informatiebrief bijgevoegd waarin alle benodigde

Lees verder »