Generation tent

Viering 1

Thema: 'You belong'!

Generation is al jarenlang hét programma voor 17 tot 25-jarigen op de New Wine Zomerconferentie. We bieden een uitdagend programma voor jongvolwassenen, met ontmoeting, worship, inspirerende sprekers, gezelligheid, vieringen en workshops! Dit jaar is ons thema ‘You belong’! Dit thema gaat over gemeenschap hebben met God en anderen, ook als je soms het gevoel hebt dat je er niet bij hoort en dat er geen plek is voor jou. Bij God is er plek voor jou en ook in het lichaam van Christus is er plek voor jou. Kijk voor het programma op:

Volg New Wine Generation op:

Viering 1

Verbonden met God - Joren Ijzerman

Wie Jezus wil volgen, wordt opgeroepen om zijn leven te verbinden aan hem, en via hem aan God de Vader. Een mooie maar ook uitdagende opdracht. Daarom is het belangrijk om ons eerst te beseffen dat God zich zielsgraag aan ons wil verbinden. Zoals Johannes zegt: ‘Wij hebben God lief, omdat hij ons eerst heeft liefgehad.’

Joren IJzerman is 27 jaar en komt uit Hardinxveld-Giessendam. Hij is afgestudeerd als theoloog en zodoende staat hij geregeld op een preekstoel. Maar in het dagelijks leven werkt hij bij de Evangelische Omroep als redacteur voor een aantal tv-programma’s en podcasts.

Seminar 1

In vertrouwen verbonden - Annemarie de Roos

Je verbonden weten met God klinkt mooi, maar het is niet altijd hoe we het ervaren. Zeker wanneer er sprake is van teleurstellingen of twijfel. Hoe kan de Geest dit herstellen? Wat zijn misschien denkbeelden aan onze kant die herstel van vertrouwen in de weg staan? Wat betekent het om in vertrouwen met God te wandelen?

Annemarie is 26 jaar oud, wonend in Kampen en legt haar laatste loodjes aan de Predikantsmaster van de Theologische Universiteit Kampen. Ze gaat met regelmaat voor in verschillende NGK’s door het land en houdt zich vooral bezig met wat christen zijn betekent voor elke dag.

Seminar 2

De uitdaging van discipline - Jaap Bijl

Verbonden blijven met God kost soms inspanning. Het is belangrijk om telkens weer het contact met Hem te zoeken. Maar het is lang niet altijd makkelijk om je daartoe te zetten. Dus om dat vol te houden, is er discipline nodig. Maar hoe voorkom je dat je té streng wordt? En wat mogen we hierin van God verwachten?

Jaap Bijl is 25 jaar en woont in de leefgemeenschap van de Wittenberg in Zeist. Hij is ooit begonnen aan de PABO, maar op dit moment is hij voornamelijk bezig met het schrijven van een businessplan om als zelfstandig kunstenaar zijn brood te verdienen.

Seminar 3

Een opwaartse spiraal - Paul Harcourt

Jezus heeft beloofd dat we zouden groeien in de volheid van het leven door Zijn Geest. Maar zoals veel dingen in het leven is deze groei niet lineair, maar gebeurt in seizoenen en cycli. Er is geen simpel stappenplan dat groeien in volwassenheid garandeert; dat zou te onpersoonlijk zijn voor een God die van relatie houdt. Wat is spirituele groei dan wel? Samen gaan we meer leren over wat het is om in God te groeien en je spirituele leven te ontwikkelen.

Paul leidt New Wine Engeland en hij is voorganger van een Anglicaanse kerk in Londen. Vaak spreekt hij op onze zomerconferentie over groeien in de gaven van de Geest, maar deze keer deelt hij wat hij ook heeft opgeschreven in het boek Growing in Circles.

Viering 2

Verbonden in de wereld - Jurek Woller

Onze verbondenheid met God is een manier van in het leven staan. Gods Geest werkt in ons, waardoor God door ons Zijn Koninkrijk kan bouwen. Diezelfde Geest verbindt bovendien de volgelingen van Jezus aan elkaar. Je staat er dus niet alleen voor. Verbonden met God en elkaar getuigen wij van Zijn Koninkrijk.

Jurek Woller is 35 jaar en woont met zijn vrouw en twee zoontjes in Rotterdam. Ooit kwam hij achter zijn laptop tot bekering. Nu is hij als missionair pionier betrokken bij Noorderlicht, een jonge eigentijdse gemeente met meerdere vestigingen in Rotterdam.

Volg New Wine Generation op: