Foodtrucks

Welkom bij de foodtrucks

Ja, wat maakt New Wine nu echt New Wine? Naast zoveel inhoud en mooie getuigenissen, ook die wandeling naar het Dorpsplein en het halen van ‘iets’ lekkers bij de Foodtrucks.

Maar aangezien jullie thuis of op de camping ook best ‘iets’ lekkers kunnen maken, heeft New Wine kok Wietske voor jou wat recepten uitgezocht. Veel kookplezier!

Supersnel en luxe ontbijtrecept

Bananenpannenkoek voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • Snufje kaneel
  • Roomboter om in te bakken

 

Bereidingswijze

Doe de eieren, banaan en kaneel in een mengbeker. Meng met de staafmixer tot een glad beslag. Bak het mengsel in een pan met dikke bodem op een laag vuur aan 2 kanten gaar en lichtbruin. Maak het een extra feestelijk gerecht door frambozen, aardbeien en/of blauwe bessen op de pannenkoek te serveren.

Kouwe Snelle hap

Bietensalade voor vier personen

  • 4 gekookte bietjes
  • 4 handjes veldsla (half zakje)
  • 80 gram feta
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 6 walnoten (ongeveer 35 gram), in stukjes
  • 1 appel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Snijd de bietjes en appel in plakjes of blokjes en doe samen met het gesnipperde sjalotje in een kom. Voeg de feta en veldsla toe, overgiet met de dressing en hussel goed door. Garneer met de walnoten.

Wraps voor tussendoor

voor vier personen

  • 8 tortillawraps volkoren (2 per persoon)
  • 4 trostomaten
  • 1 komkommer
  • 10 blaadjes ijsbergsla
  • 4 el halvanaise
  • 8 plakjes yorkham
  • 20 plakjes flinterdunne kipfilet
  • 8 plakken jong belegen kaas
  • 4 el mosterd

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de komkommer in plakjes. Leg de wrap op een snijplank. Verdeel hier de blaadjes sla over, laat ze iets overlappen. Snijd eventuele harde kernen iets in, zodat de sla plat ligt.
  2. Besmeer de sla met de halvanaise. Bedek de sla met de plakken ham, kalkoenfilet en kaas. Besmeer met de mosterd. Verdeel hier de tomaat en komkommer over. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Rol de wrap van je af op tot een strakke rol. Snijd de rol met een scherp mes doormidden.

Michasoep met flatbread

Voor zoveel personen als je kunt maken

  • Restjes groenten uit je koelkast
  • Bouillonblokjes
  • Een handje (of twee) macaroni

Kijk in de koelkast wat je aan restjes hebt liggen, een verdwaalde wortel, een verlept bosuitje, een half potje tomatensaus… Het is jammer als je deze groenten op de GFT hoop laat belanden.
Wees creatief en maak van je restjes een heerlijke maaltijdsoep.

Aanvullen met een klein blikje mais, of een pak tomatensap, plakjes champignon of taugé. En je hebt een makkelijke maar ook #lesswaste verantwoorde soep!

Heerlijk met een turks brood (belegd met dat laatste stukje kaas geraspt of wat olijfolie met basilicum en knoflook of pesto)
Of als je avontuurlijker bent en een houtvuurtje bij de hand hebt: een flatbread.

 

 

Recept flatbread

Recept voor 3-4 flatbreads
Tijd: 20 min.

Benodigdheden:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 220 ml yoghurt
  • snufje zout
  • olijfolie
  1. Doe de yoghurt, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel totdat je een mooi deegje hebt. Is het geheel nog iets te droog, voeg dan wat extra yoghurt toe. Is het geheel te nat, voeg dan een beetje extra zelfrijzend bakmeel toe.
  2. Vervolgens verdeel je wat bloem over het aanrecht. Verdeel het deeg in vieren en rol het deeg uit tot het ongeveer 1 cm dik is.  
  3. Smeer het deeg daarna in met een beetje olijfolie. Bak de flatbread in een grillpan of op de grillplaat boven een houtvuurtj. Bak de flatbreads een paar minuten per kant totdat het flatbread gaar is en een beetje bruin.

Gezond, vegetarisch en snel pastagerecht

voor vier personen

  • 400 g penne
  • 900 g diepvries bladspinazie deelblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
  • 65 g pijnboompitten
  • 75 g geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Ontdooi de spinazie in een pan op laag vuur.
  2. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3 min. zachtjes. Voeg de roomkaas toe en laat smelten.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Schep de spinazie door het roomkaasmengsel. Breng met peper en zout op smaak. Verdeel de penne over de borden. Schep de spinaziesaus erop en bestrooi met kaas en pijnboompitten.