Sprekers

Welke sprekers kun je verwachten tijdens het volwassenenprogramma van de New Wine Zomerconferentie 2021?

Alexander Venter

Hoofdspreker

De hoofdspreker is dit jaar Alexander Venter (66). Hij is een Zuid-Afrikaanse theoloog en voorganger in een Vineyardgemeente. Hij schreef de boeken Doing Church, Doing Healing, en Doing Spirituality.
In dit laatste boek beschrijft Alexander de weg die we stap voor stap mogen gaan in het vormen van ons karakter naar het beeld van Christus. Discipel-zijn van Jezus betekent namelijk meer dan bekering alleen. Het betekent een levenslang leerproces waarin we Jezus op de voet volgen. Alexander maakt dit concreet vanuit het onderwijs van Jezus (over de komst van het Koninkrijk), het onderwijs van Paulus (over de kracht en hoe de Geest in ons woont) en de geschiedenis van christelijke spiritualiteit (geestelijke disciplines/oefeningen). Alexander is getrouwd met Gill en woont in Johannesburg. Samen hebben ze twee volwassen kinderen, Zander en Misha-Joy.

Arenda Haasnoot

Spreker

Arenda is predikant in de Protestantse Kerk Nederland (PKN) van Spijkenisse. Ze is voormalig voorzitter van Alpha Cursus Nederland, een kennismakingscursus met het christelijk geloof.

Vanaf 2005 tot 2011 was zij lid van het moderamen van de Generale synode van de PKN. Eerder was ze predikant van de kerken in ’s Gravenmoer, Geldermalsen en Rijnsburg. Van haar hand verschenen verschillende boeken: ‘Neem je plaats in. In de tussentijd van Kerk en Koninkrijk’ (november 2011), een oproep aan christenen om in kerk en maatschappij duidelijk een stem te laten horen en het boek ‘Rust & Regelmaat bij God’, een boek over het centraal zetten van de Bijbel in je leven.

Arenda is getrouwd met Jeroen en moeder van vijf kinderen, waaronder twee tweelingen. Sinds 2020 is ze ook lid van het bestuur van New Wine.
Op zondagavond zal ze tijdens de slotviering van spreken en daarna samen met Bart Visser het gebedsconcert presenteren.

Bart Visser

Spreker

Bart Visser is geen onbekende bij New Wine. In de afgelopen edities van de Zomerconferentie was hij vaak te zien als gastheer en/of presentator. Ook dit jaar is hij betrokken bij de opzet en de inhoud van deze bijzondere editie van de Zomerconferentie. Bart spreekt in de dienst op donderdagavond en houdt een inleiding op het thema: ‘Leven in Jezus’.

Bart houdt zich bezig binnen New Wine met leiderschap en helpt predikanten en voorgangers te groeien in hun wandel met God en hun leiderschap. Hij ondersteunt kerken in een proces van (geestelijke) vernieuwing.

Na zijn opleiding aan het conservatorium studeerde Bart theologie en was hij predikant van de NGK De Lichtboog in Houten. Bart is getrouwd met Ineke en pleegvader van vier kinderen.

New Wine Zomerconferentie

Communicatie

Contact: Charlotte Scholtens
Telefoon: 085-3018093 (tijdens kantooruren)
Email: info@new-wine.nl

Kantooradres

Kamperen

Met het betreden van het kampeerterrein van New Wine  stem je in met de praktische zaken rondom kamperen.

Steun New Wine

Stichting New Wine Nederland is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) goedgekeurd door de Belastingdienst. Daarom zijn giften aftrekbaar.

Ⓒ 2021 - New Wine | Privacybeleid
Design: Living Image | Ontwikkeling: Kitemedia