Sprekers

Welke sprekers kun je verwachten tijdens het volwassenenprogramma van de New Wine Zomerconferentie 2023? In de loop van de komende maanden zullen er steeds meer sprekers bekend worden. Dus de lijst zal groeien.

Anne Zaki

Hoofdspreekster

Anne Zaki is geboren in Egypte en heeft daar maar ook in Canada lesgegeven. Na haar afstuderen aan het Calvin Theological Seminary trouwde Zaki met Naji Umran, een Canadees-Syrische medestudent en kreeg het paar vier jongens: Jonathan, Sebastian, Emmanuel en Alexander. Zaki behaalde twee masters, een in sociale psychologie aan de American University in Caïro in 2002 en een in theologie aan het Calvin Theological Seminary in 2009. Ze werkte als onderzoeks- en ontwikkelingsspecialist voor het Calvin Institute of Christian Worship van 2003 tot en met 2012. Het echtpaar, dat predikant was in kerken in Michigan en British Columbia, trouwde met het plan om op een dag terug te keren naar Egypte om te leven en te dienen. In september 2011, negen maanden na de gebeurtenissen van de Arabische Lente, gebeurde dat. 

Anne geeft momenteel les aan het Evangelical Presbyterian Seminary in Caïro, Egypte, en blijft het Calvin Institute of Christian Worship ondersteunen bij het opzetten van initiatieven.