Tearfund tent

Welkom in de tent van Tearfund!

Recht doen is voor ons een opdracht van God. Dichtbij en ver weg vindt er ontzettend veel onrecht plaats. Door te bouwen aan een beweging van rechtbrengers werkt Tearfund aan verandering. Ook in Nederland moedigen we mensen aan om op te staan tegen armoede en onrecht. Wij geloven dat je met elke keuze die je maakt de wereld iets mooier kunt maken. Of het nu gaat om een eerlijke spijkerbroek, bewust(er) omgaan met voedsel of het delen van wat je hebt.

Tearfund-logo

Dit is Tearfund

Tearfund helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken. Doe je mee?

Talkshow

Gerechtigheid voor de onzichtbaren

God ziet de onzichtbaren, de mensen zonder naam. Anne Zaki, theoloog en docent aan het Evangelical Theological Seminary in Caïro, vertelt het verhaal van Hagar en over God die haar ziet. Wie zijn de onzichtbaren in onze maatschappij? Wat is hierin de rol van de kerk, de overheid en christenen? Dorina Nauta denkt in een tafelgesprek met Don Ceder, Mira de Boer en Geeske Hovingh na over hoe ons (Westerse) gedachtenpatroon over “recht doen” in sommige gevallen vaak niet bijdraagt aan de oplossing.

Bijbelleesplan

In beweging voor Gods schepping

Tearfund gelooft dat duurzaamheid en armoede alles met elkaar te maken hebben. Wij mogen deel worden van Gods herstelplan voor deze wereld door in beweging te komen voor Zijn schepping. Lees of luister deze drie overdenkingen die alles te maken hebben met het herstel dat wij mogen brengen op aarde, door het volbrachte werk van Jezus. Omdat herstel, duurzaamheid en gerechtigheid het hart van God is!

Podcast

Elbert Smelt & Elly Zuiderveld – een telefoontje troost

Elly is nergens bang voor. Bij Elbert dringt de ernst van de coronacrisis soms ineens even door. Dan helpen troostende woorden en deuntjes, die Elly en Elbert maar al te graag uitdelen. En dat kan ook prima over de telefoon.
In de podcastserie ‘Verhalen van Veerkracht’ gaat Tearfund-directeur Minella van Bergeijk in gesprek met inspirerende christenen, die in al hun kwetsbaarheid vertellen hoe corona hen raakt, maar ook hoe zij juist nu veerkracht vinden. De podcast vind je op Spotify.

Interview met Zomerconferentiespreker

Otto de Bruijne: 'Ik ga je venster naar de wereld open zetten'

René August dit jaar op New Wine

René August komt dit jaar naar de Zomerconferentie. Zij is peace building specialist bij Tearfund Zuid-Afrika.