‘Je bent als medewerker onderdeel van een grote familie’

Haar tweelingdochters vroegen laatst al: ‘Mam, gaan we weer?’ De New Wine Zomerconferentie is voor fysiotherapeute Erika Mulder (38) en haar gezin vaste prik. Erika draaide jaren mee bij Next. Praatte het programma aan elkaar, zat in het ministryteam. Met bepaalde meiden heeft ze nog steeds contact. ‘Ze appen me af en toe: weet je nog Erika?’

‘Supergaaf was het om bij Next vrijwilliger te zijn. Ik zag zo’n honger naar God bij die meiden en jongens. Als ik samen met ze bad, kreeg ik een woord of een beeld. Zo vaak bleek dat iets te zijn waar ze op dat moment naar verlangden of wat ze nodig hadden. Ik zie het nog steeds als een groot wonder. Dat als we bidden, God wil terugpraten. Hij ziet degene waarvoor ik bid, maar ook mij.

Ik leerde veel bij New Wine. Vanaf mijn 25ste ga ik samen met mijn man en na de geboorte van de kinderen met mijn gezin naar de zomerconferentie. Ik kan er in een veilige omgeving oefenen met profetisch gebed. Door mijn ervaringen op New Wine durf ik steeds meer uit te stappen. Ik bid nu bijvoorbeeld ook gerust voor mensen die niet geloven. Voor een buurvrouw met een burn-out of voor een moeder met problemen op het schoolplein.

Als kind groeide ik op in een dorp en ging ik met mijn ouders naar een vrij traditionele kerk. Daar kreeg ik weinig te horen over de kracht van de Heilige Geest. Pas toen ik als student een Alpha Cursus deed, ontdekte ik voor het eerst hoe intiem God ons wil omgaan. Dat we een persoonlijke relatie met Hem mogen hebben. Ik worstelde als tiener met gevoelens van afwijzing. Maakte vaak verkeerde keuzes. God genas dat in mij door de Heilige Geest. Het mooie was: ik kon op de conferenties meiden helpen die met hetzelfde worstelden.

Nu ik erover nadenk: ik vind dat wel typisch iets van New Wine. Je bouwt relaties op door alle generaties heen. Er zijn Next-meiden waar ik nog steeds af en toe een appje van krijg. Die me schrijven en herinneringen ophalen. Met één meisje heb ik zelfs een bijzondere band. Op de zomerconferentie hoorde ze dat haar moeder voor de tweede keer ernstig ziek was. Korte tijd daarna overleed ze. Dat meisje zie ik als mijn bonusnichtje.

De live zomerconferenties. Kamperen in Liempde. Ik heb het enorm gemist. Dat gevoel dat je een week lang onderdeel bent van een grote familie. Alle verhalen die je hoort over ontmoetingen met God. Daar kan ik maanden op teren. Zodra het mogelijk is, meld ik me aan als medewerker. Of dat bij Next is? Kan. Maar misschien kies ik een keer voor iets heel anders.’

Wil je weten wat jij zou kunnen doen tijdens de Zomerconferentie? De medewerkerscoördinator hoort graag van je. Mail naar Willemieke.aikema@new-wine.nl.

Categorie: ,
De New Wine Zomerconferentie is voor fysiotherapeute Erika Mulder (38) en haar gezin vaste prik. Erika draaide jaren mee bij Next. Praatte het programma aan elkaar, zat in het ministryteam.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten:

Nieuws

Kerkleidersdag New Wine Zomerconferentie

Ben je predikant, voorganger, kerkelijk werker, pionier, trekker van een nieuwe beweging of heb je een informele leidersrol in de gemeente? Dan ben je van harte welkom op onze Kerkleidersdag. Deze is op maandag 22 juli van 9:15 tot 18:30 uur. Je krijgt een speciaal dagprogramma op het terrein van

Lees verder »
Nieuws

New Wine stelt voor het eerst kampeerstop in

Voor het eerst in de geschiedenis van New Wine Nederland is er een kampeerstop voor deelnemers van de New Wine Zomerconferentie. De aanmeldingen gingen dit jaar zo snel,dat de tweeduizend beschikbare kampeerplekken op Landgoed Velder in Liempde nu alzijn volgeboekt. Het is nog wel mogelijk voor medewerkers om zich aan

Lees verder »
Algemeen

Programma NWZC24

Wat is er weer veel te zien, te horen en te beleven op de Zomerconferentie! Dat is supermooi, maar maakt het maken van keuzes best lastig. Via de onderstaande link in het programma kom je terecht op het blokkenschema per dag. In een oogopslag kun je niet zien wat er

Lees verder »