conferentie houten

Opgelet! Alvast een voorproefje van wat je van een New Wine Zomerconferentie kunt verwachten? Dat kan, want de Gemeenteconferentie komt er weer aan. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari ben je welkom in De Lichtboog aan de Kruisboog 22 in Houten.

Het thema is ‘True Spirituality’, naar de titel van een boek van Francis Schaeffer. Voor veel kerkgangers waren de boeken van Schaeffer ooit een eye-opener. Vooral zijn boek True Spirituality (In het Nederlands: Leven door de Geest) is bekend. Schaeffer bracht op een aantrekkelijke manier het oude evangelie van het kruis van Christus in verbinding met de moderne cultuur. 

Tot op de dag van vandaag is het Studiecentrum l’Abri in Eck en Wiel en in Utrecht een plek waar mensen met hun vragen terecht kunnen over alles wat te maken heeft met persoonlijk geloof en de plek daarvan in de wereld vandaag. Vanuit New Wine kwamen nieuwe impulsen om de kracht van het Evangelie ook te ervaren door de levend brengende aanwezigheid van de Heilige Geest, zowel in je persoonlijke leven als in de kerk. Twee stromen die elkaar kruisen en elkaar vruchtbaar beïnvloeden. In deze conferentie komen ze bij elkaar.

Lezingen en workshops met typische l’Abri onderwerpen als beoordeling van popcultuur en moderne film, maar ook: ‘De kunst van het loslaten’. En New Wine onderwerpen als: ‘De kracht van de Geest, in het gebed en in gemeentevernieuwing’.

Kom en laat je inspireren en verrijken in deze conferentie, die bol staat van muziek en aanbidding, onderwijs en gebed. We beginnen vrijdag om 20.00 uur, de avond wordt rond 22.00 uur afgesloten. Op zaterdag ben je welkom vanaf 09.30 uur. 

Naast toespraken zijn er ook seminars over diverse onderwerpen. Het definitieve programma en overige details voor de seminars en tijden worden later nog bekendgemaakt via de website van De Lichtboog. 

Kaarten zijn vanaf 6,73 euro te koop via deze link: https://shop3.ticketscript.com/channel/html/get-dates/rid/48DTAT44/eid/332808/language

Er zal verder een collecte zijn voor de onkosten. Op zaterdag kan er tegen een kleine vergoeding een lunchpakket aangeschaft worden. Verder wordt gezorgd voor koffie, thee en soep.

Meer info: https://www.delichtboog.nl/wat-we-doen/cursussen/conferenties/gemeente-conferentie-houten/

 

Naar boven