ondertekening Liempde

De ondertekening van het contract voor de nieuwe locatie had op maandag 24 juli 2017 plaats in Biddinghuizen. (Foto: Hans-Lukas Zuurman)

De nieuwe locatie van de New Wine Zomerconferentie is bekend: vanaf 2018 wijkt de organisatie uit naar Landgoed Velder in Liempde in de provincie Noord-Brabant. 

Dat maakte manager van de zomerconferentie Cock van der Brugge zondagavond bekend bij aanvang van de avonddienst van de 14e editie van het evenement dat momenteel in Biddinghuizen plaats heeft. Het contract, waarin afgesproken wordt dat de ruimte in elk geval voor vijf jaar beschikbaar is, wordt later deze week getekend. De verhuizing vanuit de Flevopolder is noodzakelijk omdat het huidige terrein van Walibi niet langer beschikbaar is. 

De gevolgen zullen merkbaar zijn: de kosten stijgen naar verwachting met zo'n veertien procent en groeicapaciteit is beperkt. In totaal kunnen er 5200 kampeerders verblijven, meldde Van der Brugge. 'Vol is dus vol.' Het maximum aantal daggasten zal duizend zijn, is de inschatting. Daarmee blijft de conferentie een relatief kleinschalig evenement, iets wat bezoekers doorgaans ook juist waarderen aan de zomerconferentie.

Het merendeel van de hogere kosten wordt straks verrekend in de tarieven voor deelnemers. Verder gaat de organisatie op zoek naar sponsoren voor bijdragen in natura of in financieel opzicht. Van der Brugge grapte dat het benodigde geld echter al binnen is: 'Het zit alleen nog in jullie portemonnee.' 

De organisatie krijgt met de aanstaande verhuizing een flinke klus voor de kiezen. Daarvoor zijn ook volop nieuwe vrijwilligers nodig. Vacatures worden later deze week bekend gemaakt tijdens de zomerconferentie en onder meer via deze website. 

De New Wine Zomerconferentie heeft in 2018 plaats van 21 tot en met 27 juli.

 

Naar boven