Vele handen maken licht werk. Da's echt waar. Help jij mee tijdens en voorafgaand aan de New Wine Zomerconferentie. We hebben nog een hele rij vacatures. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Coördinator BHV

Benodigde vaardigheden: Je bent in staat om een team aan te sturen en heb je een relevante kennis van BHV/brandweer. Verder ben je: communicatief, professioneel, kordaat en handelend in optreden, stressbestendig, betrouwbaar, vriendelijk en hulpvaardig, oplossingsgericht en creatief, in staat instructies en procedures toe te passen en zo nodig op te stellen.

Takenpakket:

Voor de conferentie: 

  • Informatie voorziening naar de BHV teamleden
  • het vergaren van de benodigde materialen en andere faciliteiten
  • het ‘dienstrooster’ maken
  • contact met andere teamleiders om het werk goed af te stemmen

Tijdens de conferentie: 

  • teambijeenkomsten leiden en afspraken maken
  • vraagbaak zijn en zo nodig inspringen bij drukte
  • Algehele veiligheid en veiligheidsvraagstukken van de diverse teamleiders, Centrale Post en individuele medewerkers. Monitoren van de veiligheid van de deelnemers, medewerkers e.d. (bv de gevolgen van de temperatuur monitoren, weersverwachtingen, (nood)uitgangen tenten)
  • Dagelijks overleg met teamleiders en CP t.a.v. actuele zaken.
  • Dagelijkse rondgang in de diverse tenten en samenkomsten, monitoren van de genomen maatregelen betreffende aantallen personen en vluchten.
  • Leiding nemen tijdens operationele acties zoals brand, onwel wordingen, vermissingen e.d.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kampeercoördinator

Het indelen van het kampeerterrein wordt een steeds grotere klus. Dat doe je er niet meer even bij. We zoeken daarom een kampeercoördinator. Het gaat om iemand die ons in de aanloop naar de conferentie kan helpen de kampeerterreinen in te delen. We hebben van de gemeente Boxtel instructies gekregen over de indeling in verband met de veiligheid. Daarnaast hebben we te maken met verschillende soorten gebruikers: kampeerders: medewerkers, invaliden, een speciaal straatje voor mensen die om medische redenen toch stroom moeten kunnen gebruiken en we hebben groepen.

De kampeercoördinator maakt op basis van de plattegrond van het terrein en alle informatie over de kampeerders een indeling. De straatjes op de velden krijgen nummers en iedere kampeerder wordt gekoppeld aan een nummer. Op basis van deze lijsten weet de organisatie op welk moment de mensen mogen aankomen op de aankomstdag en weten de mensen waar ze kunnen staan. De kampeercoördinator is tijdens de opbouwweek ook enkele dagen aanwezig om (samen met anderen) letterlijk de lijnen uit te zetten en de juiste bordjes te plaatsen.

Heb je technisch inzicht en ben je bereid in de opbouwweek de handen uit de mouwen te steken, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stewards

Extra stewards (50 personen!) voor de vrijdagavond en zaterdag. Als steward mag je al vrijdagochtend aankomen, dus dat is mogelijk een stimulans om te gaan helpen! ;-) Vrijdagmiddag volgens instructies en de stewards zullen dan in shifts vrijdagavond en zaterdags overdag aan de slag gaan. Wel is het terrein vrijdag nog een bouwlocatie waarbij er dus onveilige situaties kunnen zijn voor kinderen. Let dus op dat je je kleine kinderen liever (nog) niet meeneemt. 

Verder zijn er ook vrijwilligers nodig voor het bedienen van de beamers, locatiebeheer, catering en maken van geluidsopnames. 

Medewerkers voor de afbouw op vrijdag en zaterdag

Elk jaar moeten we na het fantastische feest van New Wine, helaas ook weer de boel afbreken. Hier gaat veel tijd mee gepaard. Zoals je zult begrijpen, maken vele handen licht werk. Daarom zijn wij op zoek naar mensen (vanaf 16 jaar) die zowel op vrijdag als op zaterdag (waarschijnlijk tot het einde van de middag), ons willen helpen om het terrein weer netjes te maken. We zoeken mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Helaas kunnen we het niet toestaan om kinderen op het terrein te laten tijdens de afbouw. Met de opbouw letten we erg secuur op deze regel, omdat we geen ongelukken willen (met bijvoorbeeld een heftruck). Om die reden hebben we besloten dit ook toe te passen op de afbouw, om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Dus mocht je mee willen helpen en je kinderen een veilig onderdak kunnen bieden, hopen wij graag op jouw medewerking!!
Omdat we hiermee best wel wat vragen, zorgen wij voor goede maaltijden op zowel de vrijdag als de zaterdag. Daar wordt dus voor gezorgd! Daarnaast kun je gewoon op het terrein blijven staan met de tent/vouwwagen/caravan/camper en die op zaterdag afbreken. Boven alles is het een fantastische afsluiting met veel gezelligheid! Mocht je hier tijd voor vrij kunnen maken en ons een handje willen helpen deze dagen, laat het ons dan gerust weten!Je hebt geen kennis nodig van te voren over bepaalde zaken, maar mocht je dit wel hebben of zelfs ergens in gespecialiseerd zijn, vinden wij dat wel heel fijn. Extra expertise is altijd gewenst! :)

Teamleider op- en afbouw en technische dienst

Ben je goed in coördineren? Heb je snel en gemakkelijk overzicht en kun je dat creëren in situaties van chaos? Ben je iemand die liever met zijn (haar) hoofd werkt dan met de handen? En heb je zin in twee fantastische weken? Dan is de kans groot dat we jou zoeken! Volgend jaar komt namelijk de functie voor teamleider op- en afbouw en technische dienst vrij. In deze rol ben je twee weken actief aan de slag voor de zomerconferentie; de week voor de conferentie en de week zelf, met nog anderhalve dag erbij voor de afbouw. Door het jaar heen werk je samen met de coördinatoren van de op- en afbouw, om alles goed voor te bereiden, evenzo met de coördinatoren voor de technische dienst. Je hebt niet zo zeer heel veel praktische kennis nodig op het gebied van techniek, maar als je dit wel hebt, is het zeker mooi meegenomen.
Je bent in deze rol vooral overzicht aan het creëren, contacten aan het onderhouden met andere leidinggevenden, zorgt voor het reilen en zeilen op de achtergrond (bijvoorbeeld regelen van welke materialen er moeten
komen en tijdens deze twee weken vooral wanneer deze er moeten zijn) en lost de problemen op waar deze zich voordoen. Je bent vooral overkoepelend aanwezig en minder direct betrokken bij de medewerkers in het veld (uiteraard zul je die wel spreken, maar je bent vooral aan het connecten met de coördinatoren en het desbetreffende kernteamlid). Denk jij: "Dit is wel wat voor mij!", neem dan gerust contact met ons op. We zullen dan (samen) bekijken of deze functie bij je past. 
Als het mogelijk is, zouden we je willen adviseren om dit jaar met de huidige teamleiders mee te lopen. Op die manier kun je alvast kijken wat je te wachten staat en hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Zo wordt de stap naar het werken in deze functie gemakkelijker gemaakt, omdat je op die manier alvast meekrijgt waar je op kunt letten en wat er op je afkomt.

Twee coördinatoren technische dienst

Tijdens de conferentie zijn er allerlei kleine klusjes te doen. Van het ontstoppen van een wc, tot het helpen van stoelen klaarzetten of bijspringen op het gebied van elektra. Gelukkig zijn er heel veel enthousiaste medewerkers die zich voor deze klussen in willen zetten. Echter is het fijn als er een aanspreekpunt is waarbij zowel andere medewerkers, als teamleiders, maar ook deelnemers problemen kunnen melden. Voor dit 'aanspreekpunt' zoeken we twee nieuwe coördinatoren. Het is belangrijk dat je ten midden van chaos orde kunt scheppen, vooral leidinggevend (en niet zozeer praktisch) aan de slag wil gaan, mensen vriendelijk te woord kunt staan en de medewerkers bij de technische dienst er op uit kunt sturen met duidelijke aanwijzingen, zodat zij de klus kunnen klaren. Je hebt niet zozeer technische kennis nodig, maar wel leidinggevende en sociale vaardigheden.
Kun jij je in deze omschrijving vinden en wil je tijdens de conferentie aan de slag gaan, neem dan gerust contact met ons op. Als het mogelijk is, zouden we je willen adviseren om dit jaar met de huidige coördinatoren mee te lopen. Op die manier kun je alvast kijken wat je te wachten staat en hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Zo wordt de stap naar het werken in deze functie gemakkelijker gemaakt, omdat je op die manier alvast meekrijgt waar je op kunt letten en wat er op je afkomt.

Teamleider Next

New Wine NEXT New Wine Next is het tienerprogramma van de New Wine zomerconferentie. Zo’n 700 tieners in de leeftijd van 13-17 jaar hebben bij NEXT hun eigen programma. Er zijn vieringen, seminars, workshops, sport & spel, lounge, avondprogramma en vooral heel veel ontmoetingen en het opbouwen van relaties. Deze leeftijd is onwijs belangrijk, omdat tieners radicaal zijn en het werk dat hier gebeurt eeuwigheidswaarde heeft (zo vertellen ouders van tieners)! Per direct zijn we op zoek naar een nieuwe teamleider. Per direct omdat we hopen dat je gelijk mee kan en wil draaien, de conferentie van 2019 is de eerste die je dan zelf draait.

➢ De teamleider is eindverantwoordelijk voor het hele programma. Zowel inhoudelijk als praktisch moet er veel geregeld en gecoördineerd worden
➢ Je hebt een enthousiast en jong team tot je beschikking. Je belangrijkste taak is dan ook het aansturen en motiveren van deze mensen. Het eigen team is zo’n 10-14 man sterk, waarbinnen de taken zijn verdeeld op gebied van inhoud/theologie, media, programma, praktisch, lounge, medewerkers, etc… daarnaast zijn er zo’n 70 jeugdleiders betrokken.
➢ I.v.m. de jonge leeftijd van het team, zoeken we iemand die zelf minimaal rond de 30 jaar is.
➢ Als teamleider draag je samen met de andere teamleiders je steentje bij aan de zomerconferentie. ➢ Vooraf en tijdens de conferentie ben jij het aanspreekpunt voor andere teamleiders/medewerkers van de zomerconferentie, maar ook voor externe partijen en vragen die over het programma gaan.
➢ De voorbereidingen beginnen beginnen elk jaar rond november t/m de zomerconferentie in juli. De tijdsbesteding gaat met pieken en dalen maar kost je ongeveer een dagdeel (4 uur) per week en daarbij zitten ook af en toe bijeenkomsten/vergaderingen. Uiteraard kan je hierin e.e.a. zelf invullen of vormgeven. ➢ Door alles wat er gebeurt tijdens zo’n conferentie, krijg je zelf ook heel veel terug 😊
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Bas van der Brugge (huidige teamleider) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., hij vertelt je graag meer over deze geweldige functie!

Groepsleiders Next

Vind je het te gek om een week lang met een groep tieners op te trekken, houd je van een goed gesprek en vind je het ook niet erg om zo nu en dan je handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij op zoek naar jou!
New Wine NEXT is het tienerprogramma van de New Wine Zomerconferentie. Elk jaar komen in de zomervakantie honderden tieners naar New Wine om de zomer te vieren, elkaar te ontmoeten en te groeien in geloof! Dus: ben je 18 jaar of ouder, en ook een stukje ouder dan 18 is prima!, vind je het leuk om een week lang mee te draaien op de tofste conferentie van Nederland en ben je van 21 t/m 27 juli beschikbaar?
Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mail ook gerust als je meer info wil over wat je kunt verwachten. Tot snel!
 
Wil jij meebidden bij Next of Generation? Of bij de kinderprogramma's en volwassenen?

Elk jaar zoeken we weer naar mensen die willen bidden voor anderen. In tweetallen, in de kracht van de Geest. Ministrygebed dus. Vooral voor de ministryteams van de jongerenprogramma's Next en Generation zoeken we dan naar een mooie balans tussen jonge(re) en (wat) oudere bidders en tussen mannen en vrouwen. Wil jij daarom eens overwegen of je juist in die teams wilt meedoen dit jaar? Bedenk eens of juist het bidden voor jongeren en jong-volwassenen jouw roeping is dit jaar. Voor info is bij Next beschikbaar Gijs Pols, bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bij Generation is dat AnneFloor Huizenga, mail haar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Er zijn ook bidders nodig bij de kinder- en volwassenprogramma's: voor kinderen mogen mensen contact opnemen met Esther HendriksenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor de volwassenen mogen mensen contact opnemen met Marianne de Groot (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Medewerker Manitou

Voor zowel de opbouw als de afbouw zijn wij op zoek naar mensen met ervaring op een Manitou (ervaring op een trekker is daarbij mooi meegenomen). Wij zoeken twee of drie mensen die de hele week van de opbouw en twee dagen bij de afbouw ons team willen versterken. Een geldig heftruck certificaat is hierbij verplicht! Verlopen certificaten of alleen veel ervaring kunnen wij helaas niet aannemen, i.v.m. de eisen die worden gesteld.
Wanneer je je beschikbaar stelt, neem je gratis deel aan de conferentie en kun je, indien gewenst, tegen medewerkerstarief mee-eten. Tijdens de op- en afbouw zorgen wij voor eten! Ben jij degene die deze ervaring heeft, graag wil integreren in een fantastisch opbouwteam en ben je beschikbaar op de aangegeven tijden, neem dan gerust contact met op. Wij zien uit naar een leuke samenwerking!

Teamleider Communicatie

Je stuurt een aantal specialisten aan op het brede terrein van communicatie. Het gaat bijvoorbeeld om content voor de site, flyers en posters. Zorg voor sociale mediakanalen (Facebook, Twitter, Instagram),  programma-overzicht, perscontacten, standaardiseren en bewaken van de huisstijl. 

Videomakers en -editors / vloggers 

Je bent in staat om voorafgaand aan en tijdens de New Wine Zomerconferentie aansprekende, korte video’s te maken. Het kan gaan om teasers, introductie van sprekers, sfeerimpressies, dagjournaals e.d. De video’s worden onder meer gebruikt op de website en via sociale media.

(Assistent) teamleider Locatiebeheer

Je ondersteunt de teamleider Locatiebeheer en bent bereid te overwegen de huidige teamleider op te volgen. Locatiebeheer heeft aan de ene kant tot doel om gastheer/-vrouw te zijn te zijn van een tent/locatie en aan de andere kant ben je de beheerder van de locatie. Een gastheer/-vrouw is eerste aanspreekpunt voor de huurders of aanspreekpunt voor de sprekers. Hij/zij zorgt ervoor dat huurders en sprekers zich welkom voelen en dat ze worden gefacilliteerd om te doen waarvoor ze komen. De rol van beheer omvat het op orde houden van de tent, zorgen voor de opening en sluiting (ook bij calamiteiten) en zorgen voor faciliteiten.

Coördinator advertenties, reclame en sponsoring

De New Wine-organisatie heeft voor de zomerconferentie meer inkomsten nodig dan de deelnemersbijdrage en verkopen tijdens de conferentie. We proberen dat in te zamelen door verschillende manieren van sponsoring en moderne reclame. In deze functie ben jij degene die zoekt naar mogelijkheden, legt contacten en ontwikkelt kaders voor de komende jaren. 

Geïnteresseerd in een functie? Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven