hinke braamHinke Braam heeft een bijzondere geschiedenis als het gaat om genezingen. Bij een New Wine avond wordt ze op wonderlijke wijze genezen van vreselijke pijn in haar rug. Ze vertelt er enthousiast over. Maar, mailt ze later, er is nog meer te vertellen over haar genezingsgeschiedenis. En daar wil ze eerlijk in zijn.

Meerdere malen heeft Hinke tijdens bijeenkomsten, avonden en conferenties laten bidden voor de pijn in haar onderrug. Als ze ’s ochtends opstaat, loopt ze krom van de pijn naar de badkamer. Pas na een tijdje kan ze rechtop lopen. Lang zitten kan niet, ook niet in de auto. De pijn beperkt haar enorm.

Een keer heeft de bidder het idee dat God zegt: “Nog niet”. Maar, zegt Hinke: “Ik had al besloten: Ik zou het geweldig vinden als ik ooit genezing krijg, maar ik heb nog liever dat mijn buren tot geloof gaan komen. Dus als ik geen genezing krijg wil ik niet teleurgesteld zijn, en dat maakt niet dat ik God niet vertrouw of niet geloof dat Hij goed is.”

Pijn komt terug
Tijdens een New Wine-conferentie ontvangt Hinke genezing van de pijn in haar rug. “Drie dagen heb ik daar plezier van gehad, daarna kwamen de klachten terug. Ik wil eerlijk zijn en vertellen wat volgens mij daarvoor de reden is. Ik twijfelde enorm: zou het wel echt zijn? Waarom zou God mij genezen? Voel ik echt niks? Weet ik het zeker? Op de zondag na de New Wine-conferentie zat ik in de kerk, met mijn kussentje in de rug, op mijn speciale stoel en ik dacht: ‘Als ik genezen ben, hoeft dit natuurlijk niet meer.’ In die tijd voelde het nog heel erg als een ‘moeten’ om twee keer per zondag naar de kerk te gaan. Ik dacht nota bene: ‘Als ik genezen ben, dan heb ik geen excuus om ‘s middags thuis te blijven...’ Echt, na die gedachte kwam acuut de pijn terug. Exit genezing!”

Vuurwerk
Tijdens een New Wine-avond maakt Hinke deel uit van het gebedsteam. Als voorbereiding bidden de teamleden met elkaar. “Degene die voor me ging bidden vroeg: ‘Heb jij last van je rug?’ Ik bevestigde dat, waarop ze vroeg of ze voor me mocht bidden. Ik ging op haar verzoek zó zitten dat het zichtbaar was dat ik beenlengteverschil had.”
“Ze bad voor me en ik zag als het ware zilveren vuurwerk voor me. Ook voelde ik iets in mijn lichaam wat ik niet goed kon verwoorden. Maar toen ik opstond, merkte ik dat ik een nieuwe balans moest zoeken. Ik stónd anders. Het voelde anders bij het lopen!”

“De volgende morgen was het nog duidelijker. Ik kon zonder pijn overeind gaan zitten en kon direct rechtop staan en lopen. Ook daarna merkte ik dat ik geen kussentje meer nodig had bij het zitten. Bij de fysiotherapie werd ik voor mijn jaarlijkse controle gemeten, en daar werd geconstateerd - na drie herhaalde metingen - dat ik 1.76 m. was, terwijl ik al jaren 1.74 was. Ik kon daar getuigen dat God mijn bekken rechtgezet had en mijn beenlengte verschil opgeheven had, wat dus echt een meetbaar verschil maakte!”

“Het mooie is dat ik daarna een opleiding ben gaan doen - die God me op mijn weg gebracht heeft - maar waarvoor ik elke veertien dagen vanaf Veendam naar Ede moest en dan zaten we een hele lange dag in de leerbanken. Dat zou me echt niet gelukt zijn als ik deze genezing niet had ontvangen.”

“Mijn onderrug blijft een zwakke plek waar ik regelmatig last van heb, maar nooit meer in die mate. God heeft gegeven wat ik nodig had en zelfs méér dan dat. Alle dank en lof voor Hem!”

Tekst: Gerdienke Fennema

Naar boven