gea de rooijTijdens de New Wine Zomerconferentie 2017 werd Geja de Rooij genezen van doofheid aan haar rechteroor. Nog belangrijker vindt ze de innerlijke genezing die ze mocht ervaren: “Ik voelde me bevestigd door God en bevrijd van alle nare gedachten over mezelf.”

Na een mislukte operatie in 2015 wordt Geja zeer slechthorend aan haar rechteroor. Het heeft grote gevolgen: ze heeft last van duizelingen en wordt onzeker en schrikachtig. Haar baan als klassenassistent moet ze opgeven. In 2017 gaat ze naar de New Wine Zomerconferentie, die als thema “God in ons midden” heeft.

Op de woensdag gaat het over genezing. In de ochtenddienst geeft de Zuid-Afrikaanse theoloog Derek Morphew Bijbels onderwijs over gebed en genezing vanuit het perspectief van Gods Koninkrijk. ’s Avonds spreekt Wilkin van de Kamp hierover, en dan wordt er ook ruim de tijd genomen om te bidden met zieken.
Geja vertelt: “Op een gegeven moment nodigde Wilkin specifiek mensen die doof zijn uit om op te gaan staan voor gebed. Ik ben gaan staan en heb gebed ontvangen. Direct voelde ik genezing voor mijn innerlijke pijn. Ik voelde me bevestigd door God en bevrijd van alle nare gedachten over mezelf.”
“Ongeveer een uur later, tijdens een optreden van Martijn Buwalda, vroeg een vriendin mij iets en ze praatte in mijn slechte oor. En opeens op dat moment realiseerde ik mij dat mijn oor het weer deed! Ik was erg van slag en wist niet goed hoe hier mee om te gaan. Het voelde te groot! De volgende morgen heb ik voor me laten bidden in de ministrytent en daar mocht ik rust ontvangen over dit grote cadeau.”

En hoe is het nu, bijna een jaar later?
Geja: “In het dagelijkse leven ervaar ik veel veranderingen. Vooral doordat ik nu weet en ervaar dat ik er mag zijn. Dat God mij ziet en van mij houdt en dat ik de mens mag worden die Hij voor ogen had toen Hij mij gemaakt heeft. Dat is echt een stuk innerlijke genezing die ik heb mogen ontvangen. Daarbij, ik heb na zeventien jaar een nieuwe relatie. Dat is geweldig en we ervaren het beiden als een geschenk van God.”
“Om eerlijk te zijn vind ik het ook nog steeds wel lastig om goed om te gaan met mijn lichamelijke genezing. Hoe ga je ermee om naar de buitenwereld? Hoe vertel je het? Overigens kamp ik op dit moment met ontstekingen aan mijn oor, waardoor het gehoor wat minder is dan net na de genezing. Maar dit heeft geen effect op mijn vertrouwen op God. Mijn gehoor is nog altijd beter dan vóór de genezing. Maar vooral: ik sta nu anders in het leven. Ik weet dat ik gekend en geliefd bent door God. Ik heb meer plezier in het leven en durf te zeggen wat ik denk zonder bang te zijn dat ik er op afgerekend wordt. Het is heerlijk om daarvan bevrijd te zijn. En mijn oor, ach dat komt wel goed. Binnenkort word ik opnieuw geopereerd en daarna zien we wel verder.”

Tekst: Gerdienke Fennema

Naar boven