De New Wine Zomerconferentie van 2019 (NWZC19) krijgt van de deelnemers een dikke voldoende en scoort gemiddeld een 8,3. 

lowres evNWZC19 8Simone Beer geeft een toelichting op de resultaten van de enquête.

Dat blijkt uit een enquête die afgelopen zomer direct na afloop van de conferentie is gehouden. In totaal reageerden zo'n 600 deelnemers op de vragen. De resultaten werden zaterdag 5 oktober gepresenteerd tijdens de evaluatie van NWZC19 in het Brandpunt in Doorn. Zo klonk er lof voor het als evenwichtig ervaren programma voor volwassenen en voor het kinderwerk en deed het Dorpsplein huiselijk aan. De organisatie van de New Wine Zomerconferentie beschouwt het onderzoek als een nulmeting om verder lering uit te trekken. Want natuurlijk zijn er ook verbeterpunten gesignaleerd. Bijvoorbeeld als het gaat om de kwaliteit van de internetvoorziening, die nodig is voor het raadplegen van het digitale programma. En het gemis van bijvoorbeeld verse voeding op het Dorpsplein. Voor de komende edities van de conferentie wordt het onderzoek herhaald en uitgebreid.

lowres evNWZC19 1Aanbidding tijdens de terug- en vooruitblikbijeenkomst in Doorn.

Tijdens de bijeenkomst was er volop ruimte voor aanbidding en gebed en werd het leiderschapsteam van de New Wine Zomerconferentie van 2020 gepresenteerd. Dat team bestaat uit twee geledingen, een kernteam dat verantwoordelijk is voor de programma’s en de inhoud en een managementteam dat verantwoordelijk is voor het in de praktijk realiseren van de conferentie. Klaas Koelewijn is voor het tweede jaar op rij eventmanager van de zomerconferentie.

lowres evNWZC19 3Klaas Koelewijn is voor het tweede jaar op rij eventmanager van de zomerconferentie.

Henri Braamskamp, in het managementteam verantwoordelijk voor de portefeuille Financiën en Servicepunt, nam zaterdag afscheid. Zijn plek wordt ingenomen door Rutger-Jan Brouwer. Ook Agnes Beukema treedt toe tot het managementteam. Zij volgt Frits van de Kerk op en was vorige jaar nauw betrokken bij de organisatie van het Dorpsplein. Voor NWZC20 is ze verantwoordelijk voor EXPO en relatiebeheer. Verder is ook David Roose toegetreden tot het managementteam. De van huis uit econoom wordt verantwoordelijk voor de afdeling Productie, alles rondom opbouw en afbouw van het festivalterrein en het locatiebeheer. Daarmee zijn alle vacatures in het leiderschapsteam vervuld.

lowres evNWZC19 14Rutger-Jan Brouwer gaat de financiële zaken van New Wine regelen.

lowres evNWZC19 17David Roose treedt toe tot het managementteam van de New Wine Zomerconferentie.

Na de middag was het tijd voor de kickoff voor #NWZC20. Zoals eerder al bekend werd, is het thema daarvan 'Heel het leven' met hoofdspreker Dave Bookless. Daarbij draait het niet alleen om duurzaamheid, werd duidelijk. Na een introductie van Ronald Westerbeek, stafmedewerker theologie van New Wine Nederland, werden groepen gevormd om mee te denken over waar we in NWZC20 accenten zouden moeten gaan leggen. Want, 'heel het leven' met al haar lagen, is wel wat veel om in zijn totaliteit te behandelen in een week in de zomer.

lowres evNWZC19 25

NWZC20 wordt gehouden op Landgoed Velder in Liempde en is van 18 tot en met 24 juli 2020. Het kernteam Programma’s & Inhoud buigt zich eind deze maand over verwerking van de brainstorms van de groepen en zal het thema nader gaan toespitsen voor kinderen, tieners, jongeren en volwassenen. Houd de website in de gaten voor nieuwe informatie daarover. Aanmelden voor de conferentie is mogelijk vanaf 3e Kerstdag 2019 via deze website.

© Foto's: Hans-Lukas Zuurman | Passievoortekstenfoto.nl

Naar boven