‘Holy Ground’ is een splinternieuw onderdeel tijdens de New Wine Zomerconferentie 2020 (NWZC20). In deze gelijknamige tent op het evenemententerrein in Liempde komen deze zomer stilte, aanbidding, gebed en onderwijs samen. Elke dag van 08.00 tot 23.00 uur in een doorlopend programma.

nienke de rondeMet het nieuwe initiatief wordt voortgebouwd op de groeiende belangstelling voor In His Presence, waarin deelnemers al tijdens eerdere conferenties op gezette tijden in een tent stil kunnen worden voor God en luisteren naar aanbiddingsmuziek. Daarbij mag iedereen komen zoals hij is. Of je wil zitten, staan of liggen, maakt niet uit. Doel is om in de aanwezigheid van God te komen. 

actief oefenen
Bij Holy Ground blijft In His Presence bestaan als onderdeel, maar gaan we dit concept combineren met meer, denk aan onderwijs en actief oefenen in de gaven van de Geest, legt coördinator Nienke de Ronde uit. ‘Dit alles komt voort uit een verlangen om het programma minder 'dicht te timmeren'’, vervolgt ze. ‘En zo meer ruimte voor de Geest te bieden en kennis en ervaring mee te nemen naar je eigen kerk.’

kinderen en tieners
Zoals de plannen er momenteel voor staan kent het programma iedere conferentiedag dezelfde afwisseling met ruimte voor stilte, gebed, muziek en onderwijs. Holy Ground is er overigens niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en tieners. 

wees op tijd
‘We denken ook na over een programma voor bijvoorbeeld gezinnen, om samen te zoeken naar vervulling met de Geest’, vertelt Nienke. ‘Het is een plek waarvan we hopen dat bezoekers elkaar kunnen bemoedigen, door gebed, woorden van kennis, profetie en het uitspreken van een zegen. Je kunt elk moment binnenstappen, al zijn er ook momenten van onderwijs. Dan moet je dus wel op tijd zijn om het hele verhaal te volgen. Het onderwijs en de toerusting zijn vooral gericht op thema’s rond het werk van de de Heilige Geest en gebed. Je kunt dan denken aan zegenen, profetisch bidden voor anderen, maar ook hoe je variatie aan kunt brengen in gebedsbijeenkomsten in je eigen kerk.’ 

Naar boven