De New Wine Zomerconferentie heeft elk jaar plaats in de zomervakantie in Nederland en is onderdeel van stichting New Wine Nederland. Dit is een internationale beweging van kerken waarin we elkaar aanmoedigen, inspireren en toerusten om in de kracht van de Geest te getuigen van de komst van Gods Koninkrijk. 

Na jaren in de polder in Biddinghuizen gebivakkeerd te hebben, is sinds 2018 Landgoed Velder in Liempde de uitvalsbasis.

Zo'n vijfduizend christenen - jong en oud - met verschillende kerkelijke achtergronden komen er samen om de doelstellingen van New Wine in praktijk te brengen. Zij kamperen gedurende een week op velden rondom de evenmenten-tenten. Ook is het mogelijk de conferentie als daggast te bezoeken.

celebration

Het verloop van de week kenmerkt zich door dagelijkse samenkomsten, seminars en workshops met Nederlandse en internationale sprekers (inclusief vertaling). Daarnaast zijn er ontspannende programma's met muziek, theater en cabaret.

De Zomerconferentie heeft dagelijkse programma’s voor kinderen, jongeren (12-17 jaar), jongvolwassen (18-25 jaar) en volwassenen. Dagelijks zijn er gemeenschappelijke vieringen in grote tenten en meerdere seminarrondes in kleine tenten. Tijdens de dagelijkse vieringen (‘s morgen van 9.15- 10.30 uur en ’s avonds van 19.00 - 20.30 uur) staan steeds drie elementen centraal:

  • Aanbidding via het zingen van liederen onder leiding van een professionele band.
  • Onderwijs van een spreker uit binnen- of buitenland
  • Persoonlijk gebed (ministry). Na afloop van bijeenkomsten is er voor iedereen de mogelijkheid om persoonlijk gebed te vragen en te ontvangen. 

De coronapandemie die Nederland vanaf maart 2020 trof, leidde ertoe dat de fysieke conferentie niet is doorgegaan. In plaats daarvan werd een digitale variant ontwikkeld rond het thema 'Heel het leven'. Alle materialen zijn nog steeds online te bekijken en gebruiken. Voor 2021 (22-25 juli) wordt vanwege de aanhoudende coronacrisis opnieuw gemikt op een digitaal aanbod - met live-uitzendingen - en indien mogelijk toegankelijk voor daggasten. Houd hiervoor deze website in de gaten. Speciaal voor jongeren (13 tot en met 17 jaar) komt er een NEXT Conferentie, mits de autoriteiten daarmee instemmen. Meer info staat hier.

Naar boven