Tussen het NS-station Boxtel en het evenemententerrein Landgoed Velder in Liempde is geen openbaar vervoer-verbinding aanwezig. De Regiotaxi kan daarom een oplossing zijn om het evenemententerrein in Liempde te bereiken, als je geen eigen vervoer hebt. Een enkele reist kost €6,30 per persoon.

In verband met de afsluiting van het Spoorpad bij het terrein van NWZC op de aankomst- en vertrekdagen, moeten de reizigers als bestemming opgeven: Velder 13, 5298 LE Liempde. Dat is aan de overkant van het spoor waar het parkeerterrein is gelegen.

Vanuit de Regiotaxi-centrale kregen we onderstaande antwoorden op onze vragen.

Hoe moeten reizigers een Regiotaxi reis reserveren?
Om gebruik te maken van de regiotaxi is een inschrijving, registratie, lidmaatschap of pas niet persé noodzakelijk. Bel minimaal 1 uur van tevoren (maar liever eerder) naar: 0900 – 549 549 0 (lokaal tarief) Voor het bestellen van ritten of bij problemen voor of tijdens de reis. Bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 6.00 uur 's-ochtends tot 1.00 uur ’s nachts en op vrijdag, zaterdag en zondag van 6.00 uur 's-ochtends tot 2.00 uur ’s nachts.
Wat geef je door?
·         Naam en eventueel pasnummer (mensen in het bezit van een Wmo-pas van Regiotaxi ’s-Hertogenbosch rijden tegen gereduceerd tarief. Mensen die niet in staat zijn zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen kunnen voor sociaal recreatief gebruik bij het Wmo-loket van de gemeente waar men woont een Wmo-pas aanvragen. De gemeente bepaalt of men voor een Wmo-pas in aanmerking komt en handelt de aanvraag voor je af. Mensen in het bezit van een Wmo-pas van Regiotaxi ’s-Hertogenbosch kunnen daarmee binnen de regio 's-Hertogenbosch reizen.
·         De datum waarop je wilt reizen.
·         Hoe laat je wilt vertrekken of hoe laat je ergens wilt aankomen.
·         Adres en postcode van vertrek én van uw bestemming.
·         Aantal reizigers. Reis je alleen of met een medisch of sociaal begeleider? Wil je met een eigen groep reizen?
·         Neem je een rolstoel, rollator, bagage of geleidehond mee?
·         Je telefoonnummer in verband met het gebruik van de terugbelservice.

Via deze link kun je tot minimaal twee uur vóór vertrek (liever eerder) eenvoudig een rit reserveren.

In het lijstje hieronder staan de contactgegevens van de deelnemende gemeenten van de Regiotaxi 's-Hertogenbosch:
Gemeente ’s-Hertogenbosch, 073-6155155, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     
Gemeente Vught, 073-6580750, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gemeente Sint Michielsgestel, 073-5331600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gemeente Boxtel, 0411-655990, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gemeente Haaren, 0411-655990, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gemeente Heusden, 14073, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Hoeveel tijd van tevoren moet een rit gereserveerd worden? 

Het is prettig als de ritten zo snel mogelijk geboekt worden. Hierdoor weet het taxibedrijf hoeveel ritten ze kunnen verwachten en hoeveel (extra) chauffeurs ze moeten inzetten bij grote evenementen als deze.

In het algemeen gelden de volgende regels:
Reserveer je een rit met vertrektijd? Regiotaxi is een vorm van gecombineerd vervoer. Houd er rekening mee dat de regiotaxi je een kwartier vóór tot een kwartier ná de gewenste vertrektijd ophaalt. Is de taxi een kwartier ná de gewenste vertrektijd nog niet verschenen? Bel dan direct het reserveringsnummer (0900) 549 54 90 (lokaal tarief).
Reserveer je een rit met een gewenste aankomsttijd? Bijvoorbeeld als je wilt overstappen op trein of bus? Of als je op tijd wilt zijn voor een afspraak? Bel dan minimaal twee uur van tevoren, maar liefst eerder. Je wordt dan op tijd opgehaald. Je bent maximaal een half uur vóór de gewenste aankomsttijd op de plaats van bestemming, de bushalte of treinstation. De telefonist spreekt met je af hoe laat je wordt opgehaald.
 
Hoeveel kost de rit per persoon enkele reis?
Zonder pas of registratie, en met een OV-regiotaxipas betaalt u 2,10 euro per opstapzone en voor elke zone dat u rijdt mits er geen openbaar vervoer (trein of bus) in het door u gewenste traject en tijdstip aanwezig is. Is er wel openbaar vervoer aanwezig en u wilt toch van de regiotaxi gebruik maken dat betaalt u 4,50 euro per zone. De beschikbaarheid van openbaar vervoer hoort u van de telefoniste bij het boeken van een rit.
Met een Wmo-pas van Regiotaxi ’s-Hertogenbosch kunt u reizen tegen een tarief van 0,70 euro per zone.
Wilt u verder reizen dan de vijf reiszones? Dan betaalt u vanaf de zesde zone € 10,50 per zone. De klantenservice van PZN/de vervoerder kan u precies vertellen wat een rit van A naar B gaat kosten. Ze zijn bereikbaar via (013) 5499954 of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Wmo-reizigers die verder willen reizen dan vijf zones, kunnen goedkoper reizen met het landelijke vervoerssysteem Valys. Bel naar 0900-9630 of kijk op www.valys.nl voor meer informatie.
 
Is groeps- of familiekorting mogelijk?
Nee. Er is geen groeps- of familiekorting mogelijk. Als je met andere mensen tegelijkertijd wilt reizen (groepsvervoer), dan moet je bij het reserveren van de rit dit duidelijk aangeven bij de telefoniste.
 
Is de OV-chipkaart geldig? Zo niet, hoe vindt dan betaling plaats?
De OV-chipkaart is niet geldig in de regiotaxi. Bij het boeken van de rit hoort u wat de rit gaat kosten. Voor aanvang van de rit dient u te betalen aan de chauffeur. Contant (liefst gepast), via pin, of contactloos.

Veel reizigers zullen bagage bij zich hebben. Zijn er bepalingen/beperkingen wat betreft bagage?
Handbagage mag gratis mee mits het klein van stuk is en eenvoudig en veilig op schoot past. Bagage mag niet lastig, hinderlijk, gevaarlijk of verboden zijn of aanleiding geven tot beschadiging of verontreiniging. Dit ter beoordeling door de chauffeur. Daarnaast mag men nog één stuk bagage meenemen van maximaal 20 kg die makkelijk in de kofferbak van een personenauto past. Geef bij het reserveren van uw rit door welke bagage u mee wilt nemen.
 
Het is mogelijk dat er een piek komt in de vraag naar vervoer per Regiotaxi op zaterdag 20/7 en op vrijdag 26/7. Hoe kunnen we voorkomen dat de reizigers met vervelend lange wachttijden te maken krijgen?
Door de ritten zo spoedig mogelijk te bestellen. Hierdoor kunnen de taxibedrijven de ritten het beste inplannen en indien nodig extra chauffeurs of voertuigen inzetten.
 

Naar boven