Prophetic Ministry

Tijdens de New Wine Zomerconferentie bieden we gebed en profetie aan voor jou (of je team) via ‘prophetic ministry’. Samen met twee of drie mensen uit het prophetic ministryteam luister je naar wat er in Gods Vaderhart is voor jou en wat Hij wil delen.

De gave van profetie is bedoeld voor opbouw, troost en bemoediging (1 Korintiërs 14:3). Hierdoor word je bevestigd in wie je bent in Christus en ontvang je bemoediging voor de weg die je mag gaan. ‘We vragen dat u Gods wil ten volle mag leren kennen door de wijsheid en het inzicht die zijn Geest u schenkt.’ (Kolossenzen 1:9)

Prophetic ministry is geen toekomst voorspellen. Het is luisteren naar God, zoals dat in elke vorm van gebedsministry centraal staat. Bij prophetic ministry ontbreekt een specifieke gebedsvraag van de degene die komt en ligt het accent op het alleen naar God luisteren. We zoeken geen nieuwe openbaringen van God, want hij heeft volmaakt gesproken in Jezus Christus en in Zijn Woord. Maar we zoeken de leiding van de heilige Geest in de toepassing van Zijn Woord en beloften in de noden en omstandigheden van mensen.

Het kan zijn dat je met een specifieke vraag komt waarop je antwoord zoekt van God. We gaan echter geen pasklare antwoorden garanderen en ook niet zeggen wat je moet doen. Het enige wat wij doen is luisteren naar Zijn stem en afstemmen op wat de Heilige Geest bekend maakt vanuit het hart van de Vader (Johannes 10:27). We zoeken Zijn perspectief en dat betekent vaak dat Hij laat zien wat er op dit moment belangrijk is over hoe je naar Hem mag kijken en vandaaruit naar jou, wat er in jou leeft en waar je mee te maken hebt. Soms weet je direct waar dat over gaat, soms heeft het meer tijd nodig om te landen.

Prophetic ministry wordt verzorgd door mensen die getraind zijn in de gave van profetie en bereid zijn verantwoording af te leggen aan hun lokale gemeente en aan New Wine. Profetie is een van de gaven waarvan Paulus aanspoort om vooral naar te streven (1 Korintiërs 14:1). Het is ons verlangen om je kennis te laten maken met deze gave op een manier die veilig en toegankelijk is.

Voor prophetic ministry kun je je inschrijven bij het Servicepunt. We nemen ongeveer een kwartiertje de tijd per persoon. Er zijn maar een beperkt aantal afspraak-mogelijkheden, dus meld je op tijd aan.

Categorie:

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten:

Algemeen

Kampeerregels New Wine Zomerconferentie

2024 Kampeerregels/huisregels NWZC:  Is er nood? Bel het New Wine-noodnummer op 088 – 35 26 799  EHBO? Er is een goed herkenbare EHBO-post op het programmaterrein. Die post is open van 08.30 – 22.30 uur  Overige vragen? Meld je bij het servicepunt op het programmaterrein. Het servicepunt is open van 08.30- 22.30 uur 

Lees verder »
Algemeen

Teamleider BHV gezocht!

Teamleider BHV (brandveiligheid)  Takenpakket: Als teamleider BHV maak je deel uit van een (oproep)team van circa 75 personen. Samen met je collega teamleider stuur je dit team van BHV’ers aan tijdens de conferentieweek. De BHV organisatie wordt voornamelijk ingezet bij calamiteiten (Brand, evacuatie etc. maar in voorkomende gevallen ook bij inzet

Lees verder »

Team pers, media en communicatie

Tijdens de Zomerconferentie maken als mediateam foto’s en filmopnames. Ook verzorgen we de geluidsopnames van de seminars. Voor ons team zoeken we nog een contentmaker Sociale media Vind je het leuk om content te maken en word je blij van Instagram, Facebook en Twitter? Wil je posten en monitoren wat

Lees verder »