ochtend

Volwassenen

Ploggen

Wil jij je dag goed en actief beginnen? Kom dan mee ploggen: Zwerfafval rapen terwijl je tegelijkertijd een rondje hardloopt. We rennen zo’n 5 kilometer en verzamelen ondertussen het afval wat in de berm of op straat ligt.

We starten om 8:00 uur bij de Tearfund-tent en na zijn zo’n 45 minuten weer terug. Kom in je hardloopkleding, dan zorgen voor handschoenen en vuilniszakken. Schrijf je bij de bar in de Tearfund-tent.

Programma

Kerkplanting

In de reeks Kansen Voor De Kerk gaan we vandaag met Tim Hughes dieper in op het thema ‘groei’. Waarom en hoe kunnen we als kerk aan de gang met het laten groeien van anderen als leerlingen van Jezus? Dat vraagt verantwoordelijkheden weggeven en talentontwikkeling. En door nieuwe en bestaande mensen vast te houden, groeit de hele gemeenschap in alle opzichten. Waarschuwing: Je loopt het risico om in anderen te gaan investeren.

Tim is worship leader en voorganger van Gas Street Church in Birmingham. Hij schreef bekende liederen zoals Here I Am To Worship en Happy Day. In 2015 werden Tim en zijn vrouw Rachel uitgezonden vanuit HTB in Londen (de bakermat van de Alpha-cursus) om een gemeente voor studenten te starten in Birmingham.

Programma

Cursus Gebedsministry

In 5 bijeenkomsten van 11.00 – 13.00 uur die je allemaal volgt, leer je de basis van de gebedsministry. Dat is module 1 van de driedelige serie. Naast de uitleg is er veel ruimte om te oefenen. Na deze bijeenkomsten kun je meedoen met de ministry op de conferentie of in plaatselijke gemeenten.

Jolanda: Ik mag pastor zijn van een kleine dorpsgemeente in Hall die onderdeel is van de PKN. Daarnaast al vele jaren betrokken bij New Wine in o.a. gebedswerk en het regionetwerk van voorgangers. Voor mij is het iedere keer weer zoeken – en dan het liefst ontspannend – waar de Geest in mensen bezig is en waarbij ik mag aanhaken in een ontmoeting.
Voor de zomerconferentie coördineer ik de gebedsministrycursus waarin verschillende sprekers een deel van het onderwijs zullen geven.

Programma

De kracht van rust- Deel 4: Eenvoud

Pas op het moment dat je met je backpack loopt rond te sjouwen besef je pas dat je echt dat die zwaar is, te zwaar. De berg is toch hoger dan ik dacht, de kilometers meer dan verwacht. Ik probeer elke vakantie minder mee te nemen. Sjouwen doe ik namelijk niet voor mijn plezier. Spullen helpen mij om het leven te leven, maar ze kunnen ook je leven gaan bepalen. Ik vertel hier iets over hoe minimalisme en mijn relatie met God met elkaar te maken hebben.

Programma

De kracht van rust – Deel 3: Vertraging

‘Ik heb vandaag veel te doen, daarom moet ik vandaag veel bidden’ schijnt Maarten Luther ooit gezegd te hebben. Waarschijnlijk staat jouw agenda ook vol. Door te vertragen maak je ruimte voor God en krijg je oog voor de behoeften van je naasten. Liever leven vanuit haast, of leven vanuit rust?
Jonathan: Ik ben enthousiast, dol op mensen, verdieping en avontuur. Ik rond deze zomer mijn studie theologie af aan de CHE en ben veel bezig met de thema’s rust en gebed. Ik leef op van gesprekken. Als je mij ziet lopen spreek mij vooral aan.

Programma

De kracht van rust – Deel 2: Sabbat

Jezus zei al dat de sabbat er voor de mens is en niet andersom. Wat bedoelde Hij hiermee en wat heeft dit voor ons vandaag te betekenen? Hoe kan de sabbat helpen in jouw contact met God en de ander?

Jonathan: Ik ben enthousiast, dol op mensen, verdieping en avontuur. Ik rond deze zomer mijn studie theologie af aan de CHE en ben veel bezig met de thema’s rust en gebed. Ik leef op van gesprekken. Als je mij ziet lopen spreek mij vooral aan.

Programma

De kracht van rust – Deel 1: Stilte en afzondering

Hoe ‘stil’ is jouw stille tijd? Kom jij nog tot stilte en afzondering? Ik zal zelf vertellen hoe stilte en afzondering mij helpt om God te ontmoeten en hoe ik hierin geconfronteerd word.
Jonathan van der Plas is enthousiast, dol op mensen, verdieping en avontuur. Hij rond deze zomer zijn studie theologie af aan de CHE en is bezig met de thema’s rust en gebed. Hij nodigt je uit om als je hem ziet lopen hem aan te spreken. ‘Ik leef op van gesprekken. Als je mij ziet lopen spreek mij vooral aan’.

Programma

Diverse kerk

Hoe ben je kerk? In deze seminar zien we dat deze vraag op verschillende manier is te beantwoorden. We gaan in gesprek met vertegenwoordigers van verschillende soorten kerken: een traditionele dorpskerk, een leefgemeenschap en een pioniersplek. Laat je door hen inspireren, stel je vragen en ontdek welke vorm bij jou past.