Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Misschien weten wij het antwoord al direct via de veelgestelde vragen en antwoorden op deze pagina. Kom je er niet uit? Stuur een mailtje.

Praktisch

Ja, vanaf 1 mei kun je ook een dagkaart kopen.  Ook zijn er weekendkaarten en avondkaarten. Tarieven en mogelijkheden lees je in dit overzicht.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Het goedkoopst is het om een week te komen kamperen. Dan heb je de volle New Wine conferentiebeleving. Wil je weten wat er mogelijk is? Lees dan over de tarieven en kaarten.

 

Er is een gevarieerd programma voor volwassenen, Generation, Next en kinderen. Naast de morgen- en avonddiensten zullen er weer seminars aangeboden worden met diverse onderwerpen. Open Doors en Tearfund zullen ook een deel van het programma invullen.

Het avondprogramma met optredens is te zien op het ZOA Zomerpodium. Het programma is te vinden via deze link. Dit is nog het programma van 2023. Vanaf 1 april is het programma van NWZC24 online te vinden.

Nee, er is een ministrytent op het terrein. Dus mocht je ’s avonds niet in de gelegenheid zijn om gebed te vragen, dan is er in de ministrytent ruimte en tijd om voor je te laten bidden. Zondag, maandag, woensdag en donderdag kun je hiervoor van 11.00 tot 16.30 uur terecht bij het team in de ministrytent.

Bidden voor elkaar in de vorm van gebedsministry is een wezenlijk onderdeel van de New Wine Zomerconferentie.

Ook kun je tijdens de NWZC de cursus Ministry Module 1 volgen. De coördinator ministrycursus ZC geeft je graag antwoord op je vragen. 

Ja, tijdens de conferentie bieden we je gebed en profetie aan via Prophetic Ministry.

Er is BHV, EHBO en een veiligheidsteam aanwezig. Voel of voelde je niet veilig in contact met medewerkers, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersonen.

Huisdieren zijn toegestaan, als ze geen overlast veroorzaken.  Bij overlast wordt de eigenaar daarop aangesproken. Ze zijn niet toegestaan in tenten op het programmaterrein (behalve geleidehonden) en mogen niet loslopen. Graag de behoefte buiten het terrein laten doen!

Als je met een groep je wilt aanmelden, dan werkt het als volgt: De kwartiermaker (contactpersoon  van de groep) meldt de groep aan via een mail naar de kampeergroepcoördinator. Dit moet zijn minimaal 5 eenheden met ongeveer 20 personen.

Zodra de groep is toegevoegd, kunnen de overige groepsleden  tijdens het reserveren de groep kiezen.

 

Ja, hoor. Dat is geen probleem. Er is op het parkeerterrein een verharde strook waar je jouw motor kunt parkeren.

De Zomerconferentie is altijd de eerste week dat alle basisscholen in Nederland vakantie hebben.

Volgend jaar is dat 20 juli tm 26 juli 2024.
 
En voor 2025: 
19 juli tm 25 juli 2025.

Ja, vanaf de homepage kun je de ochtend- en avonddiensten meekijken vanaf de homepage.

Op de  terugkijkpagina staan de diensten die al zijn geweest.

Ja, station Boxtel is goed te bereiken. Lift regelen? Wordt lid van de FB groep vervoersforum NWZC.

Ja en nee. Je kunt zelf kijken  of je een lift kunt organiseren via het vervoersforum op Facebook. Je kunt lid worden door de QR code te scannen. Zo kom je in contact met andere conferentiegangers. 

Gasten die eerder willen vertrekken of later aankomen bieden we de mogelijkheid met de auto het terrein op of af te kunnen. Dit kan door het aanvragen van een ontheffing bij de poort en alleen volgens onderstaande tijden:
Zondag t/m woensdag: 09:30- 10:30 uur en 19:30- 20:30
Donderdag 09:30- 10:30 uur. LET OP: niet op donderdagavond.
Vrijdag vanaf 7:00 uur.

 

Het terrein is een bouwterrein totdat de brandweer het terrein heeft goedgekeurd. Na goedkeuring mogen de  medewerkers (tijdens de conferentieweek) arriveren. Deelnemers krijgen een week van te voren de e-tickets en evt. parkeerkaart gemaild met daarin een tijdsblok om aan te komen. Dit om opstoppingen te voorkomen.

Bij het servicepunt kun je tegen betaling je telefoon opladen.

Nee, dat hoeft zeker niet. Je kunt ook een weekkaart kopen zonder kamperen. Dan boek je zelf een verblijf in de buurt, of je gaat gewoon naar je eigen huis.

Jazeker, ieder kind kan terecht in een van de kindertenten. Zij hebben hun eigen programma per leeftijdscategorie. 

Lees meer

Ongeveer een week voor de conferentie begint ontvang je alle informatie en ook de parkeerkaart (digitaal).

Nee de keuze is reuze. Kijk gewoon welke diensten en seminars je aanspreken. Leer, ontdek en geniet. 

Dit jaar zijn er diverse foodtrucks aanwezig waar je eten kunt bestellen en afhalen. Ook is er de vernieuwde snackbar Pr8t15 die naast snacks, ook gezonde lekkere dingen zal aanbieden. Helaas is er geen supermarkt aanwezig op het terrein. In het dorp Liempde is er een supermarkt voor de benodige boodschappen. Van maandag tm donderdag staat de bakker op het terrein met verse broodjes.

De kwartiermakers mogen  vrijdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur het terrein op. Zij hebben de taak zaterdag om op hun veld alles goed te laten verlopen. 
 

Je aankomsttijd staat vermeld op je ticket. De groepen komen tussen 09:00-12:00 uur aan.

Ja, er zijn verschillende manieren om als organisatie of bedrijf zichtbaar te zijn op de conferentie. Bart Slikkerveer informeert je graag over de mogelijkheden.

Medewerkers

Er zijn veel verschillende functies. Je kunt denken aan opbouwmedewerker, kidsmedewerker, schoonmaak, technische dienst, ministry, servicepunt. 
Er zijn veel teams actief tijdens de zomerconferentie.

Een aantal taken en functies  zijn in dit overzicht te vinden.

Als je medewerker bent in een van de kindertenten of bij NEXT heb je een zogeheten Verklaring Omtrent Gedrag van de gemeente waar je woont nodig. Na je aanmelding sturen we een mail met informatie daarover naar je.

Als je dit jaar voor de eerst keer medewerker bent, vragen we je twee namen van referenties op te geven, dit mogen geen familieleden zijn. Omdat we je nog niet kennen, hopen we op deze manier wat meer van je te weten te komen.

In de meeste teams mag je vanaf 16 jaar meewerken. Voor vragen hierover kan je mailen naar Willemieke Aikema.

Dat zal per team wisselend zijn, maar reken op 4/6 uur per dag. Binnen het NEXT team en bijvoorbeeld het team veiligheid worden andere afspraken gemaakt, daar werk je minimaal 8 uur per dag.

Als medewerker kun je tegen een gereduceerd tarief naar de conferentie komen. Je betaalt 70 euro, daarvoor kun je gebruik maken van de maaltijden, overnachten en gedeeltelijk, als je niet werkt, het programma volgen. Aanmelden als medewerker kan via deze site.

Nee, als je niet mee wilt eten, dan zijn er voor jou als medewerker geen kosten. 

Ja, partner en kinderen mogen overnachten op het terrein van de medewerkers. Je kunt er ook voor kiezen om bij vrienden of gemeenteleden op het kampeerveld te staan. De gezinsleden betalen wel voor de conferentie. 

Dat is op dit moment nog niet bekend. Teamleiders en coördinatoren informeren je ruim van te voren.

Ja. We hebben veel medewerkers nodig. Je kunt je aanmelden via de reserveringspagina van True Tickets (via deze site te bereiken). Medewerkers zijn ook nodig bij de opbouw en afbouw. 

Er zijn veel teams actief tijdens de zomerconferentie.

Een aantal taken en functies  zijn in dit overzicht te vinden.

Er zijn veel mensen nodig voor het op- en afbouwen van de conferentie. Hier een overzicht van taken en teams.

De opbouwweek loopt van maandag 18 juli tot en met vrijdag 22 juli. Er zijn een flink aantal ploegen nodig met elk een ploegleider. Voor de opbouw zoeken we 60 mensen. Je bent op zondagavond 17 juli al welkom met je tent of caravan op het medewerkersveld.

Jazeker ook tijdens de conferentie hebben we medewerkers nodig die zorgen dat alles (technisch en facilitair) op rolletjes blijft lopen. Een overzicht aan taken en functies tref je hier.

Het kinderwerk bestaat uit verschillende teams voor de verschillende leeftijdscategorieën.  In iedere tent en groep is er een tentleider nodig, een teamleider en natuurlijk teamleden. 

Jazeker! Voor de gebedsministryteams en het prophetic ministry team van de New Wine Zomerconferentie zijn we nog op zoek naar teamleden. De teams die nog versterking kunnen gebruiken, staan hieronder: 

 • Volwassenen gebedsministryteam
 • Generation gebedsministryteam
 • Next gebedsministryteam
 • Eén van de Kids gebedsministryteams
 • Prophetic ministryteam

Voor meer informatie kun je mailen naar Marianne. de Groot

Er zijn verschillende teams en ook taken bij ministry.

Klik hier voor het overzicht.

Je kunt je opgeven voor gebedsministry als je:

 • het verlangen hebt God te dienen door gebedsministry
 • een gebedsministry-cursus hebt gevolgd
 • enige ervaring hebt met gebedsministry
 • hart hebt voor de doelgroep met wie je mag bidden (Kids, Next, Generation, volwassenen)
 • voor Next geldt een minimum leeftijd van 19 jaar
 • dagelijks één of twee tijdsloten beschikbaar bent
 • een referentie kunt opgeven van een predikant/voorganger/ouderling en een relevante tweede persoon

Wil meer informatie over de teams en taken? Lees meer

Jazeker! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Kijk naar de vacature voor meer informatie.

We hebben met elkaar spelregels afgesproken om veiligheid van medewerkers en deelnemers zoveel mogelijk te borgen. Daarom zijn er protocollen en gedragregels vastgesteld.

Als ouder of verzorger, van een kind die meedoet aan het kinderwerk, wordt je ingezet om alles goed te laten verlopen. Om een indruk te geven wat er van je verwacht wordt is er een informatiebrief.

Kamperen

Het landgoed Velder is normaal gesproken een natuurgebied. Er zijn dus geen elektrapunten op het kampeerterrein. Op het programmaterrein wordt er door aggregaten elektriciteit opgewekt. Bij het servicepunt kun je jouw  telefoon opladen.

Voor de veiligheid van met name onze kinderen, is tijdens de conferentie het gehele kampeerterrein autovrij. De enige mogelijkheid voor mensen die later dan zaterdag arriveren of eerder wegmoeten zijn, onder begeleiding van een steward: 

 • zondag tot en met woensdag: 09.30 – 10.30 uur en van 19.30 – 20.30 uur 
 • donderdag: 09.30 – 10.30 uur 
 • vrijdag vanaf 07.00 uur  

 

Campers zijn welkom als ze als kampeermiddel worden gebruikt en niet als vervoersmiddel. Dus tijdens de week kun je niet gaan rijden over het kampeerterrein.

Op het terrein is een speciale straat  met stroom ingericht voor mensen die op medische gronden elektra nodig hebben. Je kunt je dan aanmelden bij de grote groepen en kies voor medisch straatje.

Huisdieren zijn toegestaan, als ze geen overlast veroorzaken.  Bij overlast wordt de eigenaar daarop aangesproken. Ze zijn niet toegestaan in tenten op het programmaterrein (behalve geleidehonden) en mogen niet loslopen. Graag de behoefte buiten het terrein laten doen!

Ja, bij de sanitairblokken is een drinkwaterpunt, waar je de jerrycan kunt vullen.

Op het terrein zijn twee grote tenten met douches en toiletten, waterpunt, afwasplek en een punt om het chemisch toilet te legen. De grote tenten zijn op de hoek van veld B en Veld H/F. Op ieder kampeerveld is in ieder geval een kleiner sanitairblok met douches en toiletten. Zie plattegrond.

Er zullen schoonmaakploegen aanwezig zijn die regelmatig toiletten en douches schoonmaken.

Nee, deze dienen op lang parkeren neergezet te worden.

Er wordt vooraf ruimte voor je groep gereserveerd, zodat je bij elkaar kunt staan, samen kunt eten en samen kunt optrekken.

Er wordt wel iets van je verwacht: als groep lever je samen een bijdrage aan de conferentie, door samen schoon te maken of samen te helpen afbouwen.

Je hebt één centraal aanspreekpunt, de kwartiermaker, die in contact staat met de groep én de organisatie. 

Tijdens het reserveren kun je gelijk een grote groep kiezen. Groepen zijn in beginsel besloten; sluit je alleen aan als je meerdere gezinnen uit de groep kent. Meld je voor 1 juli aan om zeker te zijn van een plek bij de groep, daarna zijn we flexibel, maar kunnen we niets garanderen.

Als je met een groep je wilt aanmelden, dan werkt het als volgt: De kwartiermaker (contactpersoon  van de groep) meldt de groep aan bij de kampeercoördinator. Dit moet zijn minimaal 5 eenheden met ongeveer 20 personen.

Zodra de groep is toegevoegd, kunnen de overige groepsleden  tijdens het reserveren de groep kiezen.

 

Als je graag bij elkaar wilt staan, zonder aangemerkt te zijn als grote groep, dan is het zaak dat je tegelijkertijd het terrein oprijdt. Stewards wijzen de plaatsen aan. Als je achter elkaar rijdt is de kans zeer groot dat je naast elkaar komt te staan.

Fijn dat je deze vraag stelt! Want ja, met heel veel mensen kamperen, dat is een feest als we rekening met elkaar houden. In de loop der jaren zijn er daarom een aantal regels opgesteld. Deze vind je in het kampeerreglement.

Nee, in de wc’s is toiletpapier aanwezig. De corveegroepen maken de toiletten regelmatig schoon en vullen het papier aan.

Nee, voor grote groepen is er een veld gereserveerd. De kwartiermaker heeft en houdt een plek voor je vrij.