Meedoen in een ministry-team tijdens de Zomerconferentie is een geweldige ervaring. Aan de ene kant kun je genieten van alle mooie dingen die de conferentie te bieden heeft en tegelijkertijd mag je door ministry uitdelen wat je hebt ontvangen.

ministry

Gebedsministry is een gebedsmodel waarbij twee personen bidden voor een derde persoon. Er zijn meerdere teams actief voor de verschillende leeftijdsgroepen:

 • bij de volwassenen
 • bij Generation (17- ca. 25 jaar)
 • bij Next (12-17 jaar)
 • bij de kinderen (4-12 jaar)

Prophetic ministry is een vorm van luisteren naar God voor anderen, waarbij twee of drie personen samen met iemand luisteren naar wat er in Gods Vaderhart is voor deze persoon.

Voor meer informatie over deze vormen van ministry, klik hier

Wat wordt er van je verwacht als je deel uitmaakt van het Ministryteam tijdens de New Wine Zomerconferentie?

Gebedsministry voor volwassenen
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met gebedsministry tijdens de avondbijeenkomsten en enkele keren overdag: in de Ministrytent of op enkele andere momenten. Een andere mogelijkheid is dat je overdag vier keer een periode in de Ministrytent beschikbaar bent. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gebedsministry voor Generation (17-ca. 25 jaar)
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met gebedsministry tijdens de avondbijeenkomsten en enkele keren overdag: in de Ministrytent of op enkele andere momenten. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gebedsministry voor Next (12-17 jaar) 

De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met gebedsministry tijdens de avondbijeenkomsten en overda

 

g na seminars. Ook als je ‘wat ouder’ bent, kun je je opgeven. Jongeren vinden het soms juist prettig dat volwassenen voor hen bidden. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gebedsministry voor kinderen (verschillende leeftijdsgroepen)
Als kids ministry-teamlid ben je in principe beschikbaar op zondag tot en met vrijdag (8.30-11.30 uur) en doe je als ondersteuner mee met het ochtendprogramma van een kindertent. Je staat bij de gebedstafel en bent beschikbaar voor gebed met en voor de kinderen. Hiervoor zijn aparte momenten, maar de kinderen kunnen ook tussendoor naar je toe komen. Je bent ook een enkele avond beschikbaar. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Prophetic ministry
Tijdens de zomerconferentie bieden we prophetic ministry aan van 13.00-17.00 uur op zondag en 11.00 tot 17.00 uur op maandag, woensdag en donderdag.

Als je meedoet met prophetic ministry verwachten we dat je op elke dag met minimaal één van de rondes van 1,5 uur meedoet (of minimaal 4x verspreid over de conferentiedagen) én dat je bij de instructie bent op zondag van 11.15-12.30 uur. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat kost het?

Ministry-teamleden zijn geen medewerkers in formele zin volgens de definitie 'minimaal 4 uur per dag werken'. Daarom geldt er voor hen geen korting op de toegangsprijs, want ze kunnen in principe bijna alle programma-onderdelen bijwonen. Wel is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van de cateringfaciliteiten, daarvoor kun je je opgeven tijdens het aanmelden bij True Tickets. Kids ministry teamleden kunnen wel medewerkers zijn, mits zij twee dagdelen per dag beschikbaar zijn voor Kids ministry en/of het Kids team.

Wie kunnen zich als ministry-teamlid opgeven?

Je kunt je opgeven voor gebedsministry als je:

 • het verlangen hebt God te dienen door gebedsministry
 • een ministry-cursus hebt gevolgd
 • enige ervaring hebt met ministry
 • hart hebt voor de doelgroep met wie je mag bidden (Kids, Next, Generation, volwassenen)
 • ben je nieuw in het volwassenenteam, dan willen we dat je of alle avonden beschikbaar bent of vier keer mee kunt bidden in de ministrytent.
 • een referentie kunt opgeven van een predikant/voorganger/ouderling (tenzij je bij ons al bekend bent)

Je kunt je opgeven voor prophetic ministry als je:

 • het verlangen hebt God en mensen te dienen door prophetic ministry, met hen te luisteren naar Gods stem
 • Je enige ervaring hebt met het praktisch inzetten van de gave van profetie (mocht je je ‘minder ervaren’ voelen, dan kun je dat aangeven; we zullen je dan indelen bij mensen met wat meer ‘ervaring’) · Actief deel genomen hebt aan de Prophecy Course of iets vergelijkbaars
 • Bij voorkeur ook een ministry-cursus hebt gevolgd
 • De waarden van New Wine kent en wil toepassen
 • Een relevante referentie uit je lokale gemeente kunt opgeven

En, natuurlijk, zin hebt in een week New Wine Zomerconferentie en daarvan wilt genieten!

Wat moet je doen?

Als je mee wilt doen, onderneem dan de twee volgende acties:

1. Geef je op als medewerker Ministryteam tijdens de Zomerconferentie via onze samenwerkingspartner TrueTickets

2. Geef je vervolgens apart op als ministry-teamlid door een e-mail te sturen aan een van onderstaande personen:

  • Voor gebedsministry voor kinderen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor gebedsministry bij Next bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Voor gebedsministry bij Generation opgave bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Voor gebedsministry voor volwassenen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor prophetic ministry bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je een combinatie maken met twee teams, informeer dan of dat mogelijk is bij de contactpersonen. Voor sommige teams geldt een uiterste aanmelddatum in verband met de verplichte aanvraag voor een verklaring omtrent het gedrag en/of groepsindeling.

 • Gebedsministry bij volwassenen: voor 1 juni 2020 aanmelden van nieuwe mensen. En voor 15 juni voor wie al eens eerder heeft meegedaan.
 • Gebedsministry bij Kids en Next: voor 15 juni 2020 aanmelden van nieuwe mensen. En voor 30 juni voor wie al eens eerder heeft meegedaan.

Teamleiding van de ministry is in handen van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Neem voor algemene informatie en vragen met haar contact op.

Wij zien uit naar je aanmelding!

Kernteam Ministry New Wine Zomerconferentie 2020:

Esther Hendriksen
Nils en Anne van Asselt 
Christine Heeringa
Pim Vrijmoeth
Marianne de Groot
Renske de Zeeuw
Yvonne Prins

 

 

Naar boven