Meedoen in een ministry-team tijdens de Zomerconferentie is een geweldige ervaring. Aan de ene kant kun je genieten van alle mooie dingen die de conferentie te bieden heeft en tegelijkertijd mag je door ministry uitdelen wat je hebt ontvangen.

ministry

Gebedsministry is een gebedsmodel waarbij twee personen bidden voor een derde persoon. Er zijn meerdere teams actief voor de verschillende leeftijdsgroepen:

 • bij de volwassenen
 • bij Generation (17- ca. 25 jaar)
 • bij Next (12-17 jaar)
 • bij de kinderen (4-12 jaar)

Prophetic ministry is een vorm van luisteren naar God voor anderen, waarbij twee of drie personen samen met iemand luisteren naar wat er in Gods Vaderhart is voor deze persoon.

Voor meer informatie over deze vormen van ministry, klik hier

Wat wordt er van je verwacht als je deel uitmaakt van het Ministryteam tijdens de New Wine Zomerconferentie?

Gebedsministry voor volwassenen
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met gebedsministry tijdens de avondbijeenkomsten en enkele keren overdag: in de Ministrytent of op enkele andere momenten. Een andere mogelijkheid is dat je dagelijks een periode in de Ministrytent beschikbaar bent. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gebedsministry voor Generation (17-ca. 25 jaar)
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met gebedsministry tijdens de avondbijeenkomsten en enkele keren overdag: in de Ministrytent of op enkele andere momenten. Meer informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gebedsministry voor Next (12-17 jaar)
De ministry-teamleden worden geacht in ieder geval mee te doen met gebedsministry tijdens de avondbijeenkomsten en overdag na seminars. Ook als je ‘wat ouder’ bent, kun je je opgeven. Jongeren vinden het soms juist prettig dat volwassenen voor hen bidden. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gebedsministry voor kinderen (verschillende leeftijdsgroepen)
Als kids ministry-teamlid ben je in principe beschikbaar op zondag tot en met vrijdag (8.30-11.30 uur) en doe je als ondersteuner mee met het ochtendprogramma van een kindertent. Je staat bij de gebedstafel en bent beschikbaar voor gebed met en voor de kinderen. Hiervoor zijn aparte momenten, maar de kinderen kunnen ook tussendoor naar je toe komen. Je bent ook een enkele avond beschikbaar. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Prophetic ministry
Tijdens de zomerconferentie bieden we prophetic ministry aan van 11.15-12.30 uur op maandag, woensdag en donderdag en van 16.00-17.00 uur op zondag, maandag, woensdag en donderdag.

Als je meedoet met prophetic ministry verwachten we dat je op elke dag met minimaal één van de rondes meedoet (of minimaal 4x verspreid over de conferentiedagen) én dat je bij de instructie bent op zondag van 11.15-12.30. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat kost het?

Ministry-teamleden zijn geen medewerkers in formele zin volgens de definitie 'minimaal 4 uur per dag werken'. Daarom geldt er voor hen geen korting op de toegangsprijs, want ze kunnen in principe alle programma-onderdelen bijwonen. Wel is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van de cateringfaciliteiten, daarvoor kun je je opgeven tijdens het aanmelden bij True Tickets. 

Wie kunnen zich als ministry-teamlid opgeven?

Je kunt je opgeven voor gebedsministry als je:

 • het verlangen hebt God te dienen door ministry
 • een ministry-cursus hebt gevolgd
 • enige ervaring hebt met ministry
 • hart hebt voor de doelgroep met wie je mag bidden (Kids, Next, Generation, volwassenen)
 • een referentie kunt opgeven van een predikant/voorganger/ouderling (tenzij je bij ons al bekend bent)

Je kunt je opgeven voor prophetic ministry als je:

 • het verlangen hebt God en mensen te dienen door ministry, met hen te luisteren naar Gods stem
 • Je enige ervaring hebt met het praktisch inzetten van de gave van profetie (mocht je je ‘minder ervaren’ voelen, dan kun je dat aangeven; we zullen je dan indelen bij mensen met wat meer ‘ervaring’) · Actief deel genomen hebt aan de Prophecy Course of iets vergelijkbaars
 • Bij voorkeur ook een ministry-cursus hebt gevolgd
 • De waarden van New Wine kennen en toepassen
 • Een relevante referentie uit je lokale gemeente kunt opgeven

En, natuurlijk, zin hebt in een week New Wine Zomerconferentie en daarvan wilt genieten!

Wat moet je doen?

Als je mee wilt doen, onderneem dan de twee volgende acties:

1. Geef je op als medewerker Ministryteam tijdens de Zomerconferentie via onze samenwerkingspartner TrueTickets

2. Geef je vervolgens apart op als ministry-teamlid door een e-mail te sturen aan een van onderstaande personen:

  • Voor gebedsministry voor kinderen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor gebedsministry bij Next bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor gebedsministry bij Generation opgave bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor gebedsministry voor volwassenen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Voor prophetic ministry bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je een combinatie maken met twee teams, informeer dan of dat mogelijk is bij de contactpersonen. Uiterste aanmelddatum voor gebedsministry bij kinderen, Next en volwassenen is 15 juni 2019 voor nieuwe mensen en 30 juni voor wie al eerder heeft meegedraaid. Dit in verband met de verplichte aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)  en groepsindeling.

Teamleiding van de ministry is in handen van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Neem voor algemene informatie en vragen met haar contact op.

Wij zien uit naar je aanmelding!

Kernteam Ministry New Wine Zomerconferentie 2019:

Esther Hendriksen
Gijs Pols 
Annefloor Huizenga
Christine Heeringa
Pim Vrijmoeth
Marianne de Groot

 

 

Naar boven