Sprekers

Welke sprekers kun je verwachten tijdens het volwassenenprogramma van de New Wine Zomerconferentie 2023? Enkele sprekers stellen we hieronder aan u voor. Bij het programma kunt u bij de programmaonderdelen meer informatie vinden over de seminarleiders.

Anne Zaki

Hoofdspreekster

Anne Zaki is geboren in Egypte en heeft daar maar ook in Canada lesgegeven. Na haar afstuderen aan het Calvin Theological Seminary trouwde Zaki met Naji Umran, een Canadees-Syrische medestudent en kreeg het paar vier jongens: Jonathan, Sebastian, Emmanuel en Alexander. Zaki behaalde twee masters, een in sociale psychologie aan de American University in Caïro in 2002 en een in theologie aan het Calvin Theological Seminary in 2009. Ze werkte als onderzoeks- en ontwikkelingsspecialist voor het Calvin Institute of Christian Worship van 2003 tot en met 2012. Het echtpaar, dat predikant was in kerken in Michigan en British Columbia, trouwde met het plan om op een dag terug te keren naar Egypte om te leven en te dienen. In september 2011, negen maanden na de gebeurtenissen van de Arabische Lente, gebeurde dat. 

Anne geeft momenteel les aan het Evangelical Presbyterian Seminary in Caïro, Egypte, en blijft het Calvin Institute of Christian Worship ondersteunen bij het opzetten van initiatieven.

Wim Noordzij

spreker openingsdienst

Wim is predikant in Zwolle en in Utrecht (NGK) en bestuurslid van New Wine Nederland.

‘De laatste jaren ben ik sterk gegrepen door het Koninkrijk van God. Ik ontdek daardoor steeds meer de hemel op aarde en dat Gods toekomstige vrederijk doordringt in het heden. Het gegeven dat Jezus Heer en hier is schept in mij allerlei verwachtingen en verlangens. Het verrast mij meer en meer. de combinatie van Gods beloften en de uitdaging daaruit te leven als leerling van Jezus Christus vormen mijn leven. Ik zie het ook als een uitdaging om de kennis, de betekenis en de uitwerking van Gods Koninkrijk dat zo centraal staat in het evangelie van Jezus Christus in zijn gemeente uit te leggen, uit te dragen en uit te leven in afwachting van zijn komst’.

Jeanette Westerkamp

spreker avonddienst

Jeanette Westerkamp kwam in aanraking met het New Wine gedachtengoed toen zij in de eind van de jaren ’80 ze samen met haar man Dick een New Wine conferentie in Engeland bezochten. Ze waren als zendingsechtpaar begonnen in Afrika om les te gaan geven aan een theologische faculteit. Het deed hen beseffen dat ze van de levende God veel mogen verwachten. Terug in Nederland streken ze neer in Houten, waar Dick predikant werd van de NGK De Lichtboog. Jeannette werkte als justitiepredikant. Ze is vorig jaar met pensioen gegaan.

Corine Zonnenberg

spreker ochtenddienst

Corine Zonnenberg is pionier-predikant in het Noorderlicht in Rotterdam Charlois. Ze is al jaren betrokken bij New Wine en leidde menig seminar, maar dit jaar is ze inhoudelijk betrokken als programmaleider. Het thema Hoop uitleven! geeft zij meerdere lagen en diepte mee. 

 

Bart Visser

spreker afsluitende ochtenddienst

Bart Visser is directeur van New Wine Nederland. Hij heeft een passie voor de bloei van de kerk. Hij studeerde piano aan het conservatorium in Zwolle en Theologie aan de VU in Amsterdam. Hij spreekt veel over het Koninkrijk van God, de gaven van de Geest en over muziek/aanbidding. Van 2018-2020 was hij voorganger van De Lichtboog in Houten.