Gebedsministry

New Wine is een biddende beweging.

Bidden is communiceren in onze relatie met God, openstaan voor wat Hij ons wil zeggen en geven. Het houdt ons steeds dicht bij het Vaderhart van God. Daarnaast is bidden het meest krachtige wapen dat we hebben in de geestelijke strijd. We bidden voor onze buurten en straten. We bidden dat méér mensen Jezus Christus leren kennen. We bidden om de doorbraak van Gods heelheid in onze directe omgeving en ons persoonlijk leven.

Tijdens de Zomerconferentie en bijeenkomsten van de regionale kerngroepen, neemt het ministrygebed een belangrijke plek in. 

Ministrygebed
Ministrygebed is een gebedsmodel waarbij twee personen bidden voor een derde persoon. Het woord ministry betekent letterlijk ‘bediening’. Deze vertaling roept echter verschillende associaties op en geeft niet precies weer wat deze manier van bidden inhoudt. Vandaar dat we werken met een definitie:

Bidden met mensen in de kracht van de Heilige Geest
In sommige gemeenten wordt ministry vertaald met ‘persoonlijk gebed’, ‘persoonlijke voorbede’ of ‘zegenend bidden’. Binnen New Wine praten we over ministrygebed.

Bij ministrygebed verwachten we dat God door zijn Geest daadwerkelijk aanwezig is (Luc. 11:13). Het gaat daarbij niet om de bidders, maar om God die door de Heilige Geest wil werken in het leven van de persoon die om gebed vraagt. Ministry-gebed is zegenen wat God aan het doen is. De bidders bidden met een open hart en open handen (en open ogen!) in de verwachting dat de Heilige Geest de liefde van God in de harten uitstort (Rom. 5:5).

Er is tijdens de conferentie mogelijkheid om voor je te laten bidden: na de avondsamenkomsten, maar ook gedurende de dag in de Ministrytent, direct naast de grote tent (Celebration). Omdat de conferentie ook een mooie gelegenheid is om te groeien in je gaven bieden we tijdens de Zomerconferentie ook de ministrycursus aan.

Categorie:
Bidden is het meest krachtige wapen dat we hebben en het houdt ons steeds dicht bij het Vaderhart van God. Tijdens de Zomerconferentie en bijeenkomsten van de regionale kerngroepen, neemt het ministrygebed een belangrijke plek in. 

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten:

Algemeen

Overzicht kinderwerk

Op de Vesting beleven de kinderen hun eigen conferentie. Er is voor ieder wat wils; de grote en kleine kinderen. Of je dapper, verlegen of stoer bent, een druktemaker of juist een boekenwurm, iedereen mag zich op de Vesting thuis voelen zoals hij of zij is. De allerkleinsten zijn welkom

Lees verder »
Algemeen

Programma NWZC23

Wat is er weer veel te zien, te horen en te beleven op de Zomerconferentie! Dat is supermooi, maar maakt het maken van keuzes best lastig. Via de onderstaande link in het programma kom je terecht op het blokkenschema per dag. In een oogopslag kun je niet zien wat er

Lees verder »