Ministrycursus Module 2 en/of Module 3 volgen?

Al jaren kun je tijdens de Zomerconferentie de Ministrycursus Module 1 volgen. Dit jaar is het dan eindelijk mogelijk om ook de vervolgcursus(sen) te volgen.

Het ministrygebed – luisterend bidden – is één van de drie belangrijke elementen bij samenkomsten van New Wine, naast lofprijzing en bijbels onderwijs. Ook tijdens de zomerconferentie zijn ministryteams beschikbaar om met je te bidden. Misschien zit je zelf wel in zo’n team. Misschien doe je dit al vele jaren met veel liefde en passie juist in je gemeente thuis en heb je ooit de basiscursus gedaan. Of je hebt net de basiscursus achter de rug, maar wil je meer verdieping. Dan is de ministrycursus module 2 en module 3 iets voor jou. 

Waar gaat het over? 
Vergeving ontvangen en anderen vergeven (module 2) 
Jezus leert ons te leven als een gemeenschap van mensen die weten dat zij zelf door God vergeven zijn en die vervolgens ook elkaar willen vergeven. Jezus vindt dit heel belangrijk, kijk maar eens naar de tekst in Mattheus 6: 12, 14 en 15.  
Na het ‘Amen’ zijn we vaak de bede over anderen vergeven al lang weer vergeten (de collecte komt, we hebben een praatje met onze buurman, enz), maar Jezus vindt deze bede wel heel erg belangrijk, want na het ‘Amen’ staan nog twee verzen die de ernst van deze zaak benadrukken! 

Genezing en het Koninkrijk van God (module 3) 
Jezus zendt zijn volgelingen de wereld in om het Koninkrijk van God te verkondigen en zieken te genezen: “Genees de zieken die er zijn en zeg tegen hen: ‘Het Koninkrijk van God heeft jullie bereikt!”  
Het is goed om ons bewust te zijn van de gevoeligheid van dit onderwerp. Wellicht heb je of ben je weleens geconfronteerd met onderstaande vragen. 
– Want hoe doen we dat dan, “het bidden voor genezing”? 
– Wat nou als er géén genezing volgt op ons gebed? 
– Waarom is het eigenlijk dat we zo weinig genezing zien? 

Wil je hier meer over weten?  
Tijdens de conferentie kun je de ministrycursus module 2 en/of 3 volgen. In totaal vier bijeenkomsten wordt onderwijs gegeven over deze onderwerpen. Na het onderwijs is er gelegenheid om met en voor elkaar te bidden volgens het Ministrymodel. 

Wil je één module volgen (wel jammer hoor) dan bevelen wij aan om eerst module 2 te doen. Er vindt vaak genezing plaats na vergeving. 

Praktisch:
Tijdens de New Wine Zomerconferentie zijn er in totaal vier cursusmomenten van 13.30 – 15.30 uur. Op zondag en maandag zijn dit de lessen uit module 2 en op woensdag en donderdag volgen de lessen uit module 3.

Meer weten? Neem contact op met Kees Molengraaf.
Wil jij je aanmelden voor de cursus? Dat kan als je de basiscursus hebt gedaan én actief bent in een ministryteam. Je kunt je ook aanmelden als je niet lang geleden de basiscursus Module 1 hebt afgerond en nog niet actief bent in een ministryteam. Aanmelden kan dan via deze link naar het aanmeldformulier

Voor de cursus moet het ministrycursus boek ‘Module 2: Gebedsministry en vergeving’  en/of ‘Module 3: Gebedsministry en genezing’ aangeschaft worden. Kosten zijn € 9,50 per stuk. De boeken kunnen besteld worden via de webshop

Voor de 1e cursusbijeenkomst voor module 2 raden we je aan om de ‘Introductie’ en ‘Sessie 6: Vergeving ontvangen’ te hebben gelezen. 
Voor de 1e cursusbijeenkomst voor module 3 raden we je aan om de ‘Introductie’ en ‘Sessie 8: Genees de zieken!’ te hebben gelezen. 

Categorie: , ,

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten:

Algemeen

Kampeerregels New Wine Zomerconferentie

2024 Kampeerregels/huisregels NWZC:  Is er nood? Bel het New Wine-noodnummer op 088 – 35 26 799  EHBO? Er is een goed herkenbare EHBO-post op het programmaterrein. Die post is open van 08.30 – 22.30 uur  Overige vragen? Meld je bij het servicepunt op het programmaterrein. Het servicepunt is open van 08.30- 22.30 uur 

Lees verder »
Nieuws

2024 Kerkleidersdag New Wine Zomerconferentie  

Ben je predikant, voorganger, kerkelijk werker, pionier of heb je een informele leidersrol in de gemeente? Dan ben je van harte welkom op onze Kerkleidersdag, op maandag 22 juli van 9:15 tot 18:00 uur. Je krijgt een speciaal dagprogramma op het terrein van de New Wine-Zomerconferentie in Liempde, waarin je

Lees verder »
Algemeen

Teamleider BHV gezocht!

Teamleider BHV (brandveiligheid)  Takenpakket: Als teamleider BHV maak je deel uit van een (oproep)team van circa 75 personen. Samen met je collega teamleider stuur je dit team van BHV’ers aan tijdens de conferentieweek. De BHV organisatie wordt voornamelijk ingezet bij calamiteiten (Brand, evacuatie etc. maar in voorkomende gevallen ook bij inzet

Lees verder »