hillie v dijkMoe kwam ze op de New Wine Zomerconferentie. Alle energie had ze gebruikt bij het missionaire werk dat ze doet. Hillie van Dijk kwam niet met een speciale vraag of probleem bij God, maar voelde wel dat het nodig was dat ze opgeladen werd voordat ze weer kon uitdelen.

“Op zondagavond zat ik in de dienst. Afgesproken was dat ik met onze jongste terug zou gaan naar de tent als het nodig was. Op het moment dat dat nodig was, zei mijn man dat híj zou teruggaan. Hij had sterk het gevoel dat ik moest blijven. Derek Morphew sprak die avond over vervulling met de Geest. Ik voelde dat ik het nodig had om weer op te laden, om echt bij God te zijn. Ik was moe. Weet je, ik zie het als zegen dat ik van God veel bewogenheid heb ontvangen, maar de nood die ik regelmatig zie kan me aangrijpen. Het slokt veel energie op. Het missionaire werk dat ik doe, voelt als ploeteren. Zo zat ik daar die avond.”

Verlangen
“Toen Derek bad voor de komst van de Heilige Geest, voelde ik een heel sterk verlangen. Ik voelde me warm worden en overstromen van dankbaarheid. Het was eigenlijk ‘God en ik’ op dat moment - de rest was er wel, maar ook weer niet. Ik voelde sterk de aanwezigheid van God en ik begon te beven, over heel mijn lichaam. Op dat moment dacht ik: doe je mond open, en hoe wonderlijk: ik sprak in tongen! Nu is het zo dat ik daar niet specifiek naar gevraagd had, of daar een speciaal verlangen naar had. Ik kréég het, zomaar. Ik ben niet opgevoed met tongentaal als ‘normaal’ iets. Na een poosje werd het beven minder. Ik was zelf gewoon een beetje beduusd, maar het voelde niet vervelend. Het voelde goed, vredig, rustig.”

Diepste gevoel
“Ik spreek nu nog regelmatig in tongen. Ik leg het soms maar zo uit: in mijn hoofd zit een vakje met Engels en een vakje met tongentaal. Het helpt me enorm om mijn diepste gevoel bij God te brengen. Soms heb ik geen woorden voor de nood die ik zie, het gevoel van diepe bewogenheid. Het helpt me enorm om juist dat diepe gevoel met God te delen.”
“Het heeft me een diep besef gegeven dat ik gezien ben: God ziet mij, daar in die tent, met al die mensen. Hij kent mijn bewogenheid en weet dat ik dit soms zwaar vind. Hij kent het diepe verlangen van mijn hart, en Hij geeft mij een prachtig cadeau. Alles heeft me ook verwachtingsvol gemaakt! Alles is mogelijk bij God. Dat is een heerlijk besef, dat door deze ervaring extra is bevestigd. Daar kan ik nog super blij en verbaasd over zijn!”

Tekst: Gerdienke Fennema

Naar boven