Acht sprekers, één thema. Over Kingdom people, mensen van Gods Koninkrijk valt het nodige te vertellen. En dat gebeurt tijdens de vieringen van de New Wine Zomerconferentie 2019. Samen houden ze de rode draad rond het thema vast. Maar wie zijn die sprekers? We stellen ze kort voor. Wil je meer weten over het thema zelf en waarom er voor gekozen is, klik dan hier voor het uitgebreide interview met Ronald Westerbeek, stafwerker theologie bij New Wine Nederland.

sprekersNWZC19

1. Graham Tomlin (zondag- en maandagochtend)
Graham Tomlin (60) is een van onze hoofdsprekers. Hij is een Anglicaanse theoloog en bisschop van Kensington, een wijk in Londen. Hij geeft leiding aan de theologische opleiding van het St. Mellitus College. Tomlin is de ‘huistheoloog’ van de Alphacursussen waarin de basis van het christelijk geloof centraal staat. Hij schreef een aantal boeken, waaronder ‘Een geest van overvloed’. Tomlin is getrouwd met Janet. Ze hebben twee kinderen, Sam en Sian. De spreker zal samen met Miriam Swaffield ingaan op de vraag hoe je je identiteit en roeping vindt én voedt. 

2. Miriam Swaffield (woensdag- en donderdagochtend)
Miriam Swaffield (30) is onze tweede hoofdspreker. Zij is actief in de missionaire studentenbeweging Fusion. Ze reist door heel Engeland om kerken toe te rusten en studenten in beweging te zetten het Evangelie te delen. Swaffield was in 2018 ook spreker tijdens de EO Jongerendag. Ze zal ook spreken in de jongerenprogramma’s. 

3. Jurjen ten Brinke (zaterdagavond)
Jurjen ten Brinke (39) is voorganger van multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam. Hij trekt op met mensen van allerlei culturen en achtergronden. Daarnaast is hij betrokken bij het EO-televisieprogramma ‘De Kapel’ en zet hij zich actief in als ambassadeur van hulporganisatie stichting Tear. Jurjen is getrouwd met Marijke. Samen hebben zij vier kinderen. Ten Brinke verzorgt de aftrap van het thema. 

4. Jeanette Westerkamp (zondagavond)
Jeannette Westerkamp (63) werkt als voorganger in het midden van het land voor het ministerie van Justitie en Veiligheid in een gesloten instelling voor meisjes. Jeannette woont samen met haar man Dick in Houten en samen zijn zij vanaf het begin af aan al betrokken bij New Wine. Het echtpaar heeft vier zoons, drie schoondochters en (bijna) vijf kleinkinderen. Westerkamp gaat vooral in op identiteit van mensen.

5. Becky Harcourt (maandagavond)
Becky Harcourt (50) is schrijfster en spreekt regelmatig over onderwerpen als het ministry gebed en innerlijke genezing, zo ook tijdens NWZC19. Ze werd geboren in Amerika en woont in Londen, waar ze samen met haar man Paul New Wine Engeland leidt. Daarnaast is ze leider van New Wine International. Becky en Paul hebben twee kinderen.

6. Alia Abboud (dinsdagavond)
Alia Abboud werkt voor LSESD. Dit is een Libanese organisatie die op allerlei manieren zorgt voor kwetsbare groepen in Libanon. De kerk speelt daarin een belangrijke rol. Daar zal zij ook over spreken. 

7. Jan Wolsheimer (woensdagavond)
Jan Wolsheimer (48) is directeur van MissieNederland, een netwerk van kerken, organisaties en individuele christenen die samen bouwen aan een missionaire Kerk. Hij was daarvoor voorganger van CAMA Parousia Woerden. Daarnaast zette hij diverse missionaire initiatieven op in Woerden en Amsterdam. Ook is hij bestuurslid van CAMA Zending en het wijkplatform in zijn woonwijk. Jan is getrouwd met Lilian en vader van drie kinderen. Jan hoopt te spreken over hoe het is om te getuigen in je directe omgeving. 

8. Martijn Rutgers (donderdagavond)
Martijn Rutgers (44) is voorganger van pioniersgemeente Oase voor Nieuw-West in Amsterdam. Hij geniet van het leven met Jezus, samen met zoekers en christenen uit zo veel mogelijk verschillende culturen, tradities en achtergronden. De voorganger is getrouwd met Linda en vader van 2 dochters. Hij deelt zijn ervaringen hoe je missionair gemeente kunt zijn in de kracht van de Heilige Geest.

Naar boven