New Wine is een internationale beweging van kerken waarin we elkaar aanmoedigen, inspireren en toerusten om in de kracht van de Geest te getuigen van de komst van Gods Koninkrijk. Elk jaar organiseert New Wine Nederland in de zomervakantie de New Wine Zomerconferentie. In 2018 zal dat na jaren in de polder te hebben gebivakkeerd, voor het eerst zijn op Landgoed Velder in Liempde. Zo'n vijfduizend christenen - jong en oud - met verschillende kerkelijke achtergronden komen hier samen om de doelstellingen van New Wine in praktijk te brengen. Zij kamperen gedurende een week op velden rondom de evenmenten-tenten. Ook is het mogelijk de conferentie als daggast te bezoeken.

celebration

Het verloop van de week kenmerkt zich door dagelijkse samenkomsten, seminars en workshops met Nederlandse en internationale sprekers (inclusief vertaling), een ruim aanbod aan te volgen seminars en een uitgebreid, apart programma voor kinderen, tieners en jong-volwassenen. Daarnaast zijn er ontspannende programma's met muziek, theater, cabaret, lezingen, e.d.

De Zomerconferentie heeft dagelijkse programma’s voor kinderen, jongeren (12-17), jongvolwassen (18-25) en volwassenen. Dagelijks zijn er gemeenschappelijke vieringen in grote tenten en meerdere seminarrondes in kleine tenten. Tijdens de dagelijkse  vieringen (‘s morgen van 9.15- 10.30 uur en ’s avonds van 19.00 - 20.30 uur) staan steeds drie elementen centraal:

  • Aanbidding via het zingen van liederen onder leiding van een professionele band.
  • Onderwijs van een spreker uit binnen- of buitenland
  • Persoonlijk gebed (ministry). Na afloop van bijeenkomsten is er voor iedereen de mogelijkheid om persoonlijk gebed te vragen en te ontvangen. 

 

Naar boven