De New Wine Zomerconferentie 2020 is dan weliswaar afgelast, maar er komt deze zomer wel een onlineprogramma beschikbaar via deze website. Achter de schermen werken we hier inmiddels hard aan. Houd deze pagina in de gaten. 

Op digitale manier kunnen we het thema ‘Heel het leven!’ alsnog belichten, dankzij extra ontvangen giften. Later dit voorjaar vertellen we je uitgebreider wat we allemaal in petto hebben. Begin juli zullen we via deze pagina materiaal aanbieden, zo is nu de verwachting.

Kolossenzen 1: 15-20 vormt de basis voor het materiaal. Met deze kerntekst willen we duidelijk maken dat in Christus alles is geschapen: de hele schepping bestaat in Hem. Hij kwam om de hele schepping met God te verzoenen, met alles wat leeft op aarde en in de hemel. En Jezus stierf niet alleen voor jou en mij, maar voor de schepping, voor alles wat kruipt, vliegt en zwemt. Hij stierf voor de redding en heelmaking van Gods schepping.
In dit thema onderscheiden we drie lagen:

1. Heel het leven: alles wat leeft, de hele schepping
2. Heel het leven: alle terreinen van ons leven
3. Heel (werkwoord) het leven: een opdracht en roeping. God betrekt ons in de heelmaking van zijn schepping

Kern van het onlineprogramma wordt gevormd door vijf video’s waarvan er vier door Dave Bookless, directeur Theologie bij A Rocha International, worden verzorgd. A Rocha is wereldwijde beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgen voor Gods schepping. De andere is een inleiding door bestuursvoorzitter Jan Maarten Goedhart van New Wine. Er komen verwerkingsmaterialen bij voor thuis (voor jezelf of het hele gezin) en materialen waarmee kerken invulling kunnen geven aan het thema. Materiaal wordt geleverd voor volwassenen, tieners (Next) en waarschijnlijk ook voor kinderen. En er komen links naar andere interessante aanvullende informatie.
Ook onze musici laten van zich horen in een aantal worshipvideo’s. 

Samengevat: jullie hebben veel mogelijk gemaakt, we voelen ons gezegend en er zijn veel vrijwilligers in de weer een goed zomerprogramma te maken. Maak er tijd voor vrij!

ontspanning

Naar boven